Robot leert kinderen programmeren (video)

vortex

Op Kickstarter is Vortex verschijnen, een Arduino-gebaseerde robot bedoeld om kinderen op spelende wijze te leren programmeren. Vortex kan overweg met zowel iOS als Android-apparaten en is gericht op kinderen vanaf zes jaar.
DFRobot is een Kickstarter-project gestart om de financiering van Vortex rond te krijgen. De robot wordt geleverd inclusief een aantal voorgeïnstalleerde games, waaronder de game Bumping Fight waarmee kinderen meerdere Vortex robots met elkaar kunnen laten worstelen. Andere games zijn Golf, Driving en Soccer. DFRobot kondigt ook alvast een vijfde game aan: Fugitive. Dit is een augmented reality game waarin robots de robot moeten achtervolgen met hun smartphone of tablet.

Leren programmeren

Vortex kan dus prima voor vermaak zorgen. De robot is echter vooral bedoeld om kinderen op een leuke en spelende wijze met programmeren in aanraking te laten komen. Kinderen leren hierdoor de basis van programmeren, zonder voor een scherm met code te hoeven zitten. De robot geeft feedback op de kinderen via verschillende LED-lampjes, een speaker en een display waarop 32 verschillende soorten ogen kunnen worden weergegeven.
Wie het Kickstarter-project wil steunen kan hier terecht. Voor 45 pond (ongeveer 62 euro) kan een Vortex worden besteld. Voor 79 pond (zo’n 110 euro) krijgen gebruikers twee Vortex robots toegestuurd, inclusief een speciale mat die de game ervaring moet verbeteren.
https://www.kickstarter.com/projects/1371216747/vortex-robotic-toy-re-invented