WoningNet ontwikkelt nieuw woonruimtebemiddelingsysteem met OutSystems en COOLProfs

WoningNet kiest voor de ontwikkeling van een nieuw woonruimtebemiddelingsysteem voor OutSystems en COOLProfs. De bemiddelaar tussen woningcorporaties en woningzoekenden wil een modern systeem tegen lage exploitatiekosten, dat in alle betrokken regio’s aansluit op de bestaande processen. OutSystems levert hiervoor het platform en COOLProfs gaat via een agile werkwijze aan de slag voor de ontwikkeling en implementatie. 
WoningNet is de schakel tussen woningzoekenden en woningcorporaties in verschillende regio’s, waaronder Amsterdam, Utrecht en Groningen. Daarnaast bemiddelt de organisatie ook tussen huurders en verhuurders in de vrije sector. Het woonruimtebemiddelingsysteem dat WoningNet hiervoor gebruikt, is aan vernieuwing toe. ‘We willen een flexibele oplossing met duidelijke parameters, die we aan al onze klanten kunnen aanbieden in plaats van verschillende maatwerksystemen,’ stelt Justus Temme, directeur bij WoningNet. ‘Daarnaast is het van belang dat we snel en flexibel kunnen doorontwikkelen om aan de klantwens en veranderende wet- en regelgeving te kunnen voldoen.’
woningnet-615x395

Toekomstbestendig platform

Na een selectieprocedure en een geslaagde proof of concept is voor het platform van OutSystems gekozen. ‘De keuze van Woningnet voor OutSystems staat niet op zichzelf. Organisaties in allerlei branches zijn momenteel bezig met hun digitale transformatie en zoeken naar de juiste middelen om hen hierbij te helpen. Het Rapid Application Delivery-platform van OutSystems stelt Woningnet in staat hun applicatieontwikkeling aanmerkelijk te versnellen en zorgt er bovendien voor dat applicaties makkelijk aan te passen en te onderhouden zijn. Hierdoor kan Woningnet de stap naar een moderne en innovatieve digitale business in hoge snelheid maken,’ aldus Willem van Enter, algemeen directeur bij OutSystems Nederland.

Co-sourcing

COOLProfs ontwikkelt en implementeert met WoningNet het nieuwe woonruimtebemiddelingsysteem via co-sourcing. Dit betekent dat COOLProfs niet alleen consultants levert voor een specifiek onderdeel, maar betrokken is bij het gehele project. ‘WoningNet wil klaar zijn voor de toekomst, het implementeren van een nieuw systeem is daar een onderdeel van. Samen met Woningnet ontwikkelen wij dit systeem via de agile- en scrum-methode, waarbij succes een gezamenlijke verantwoordelijkheid is geworden. Dit is een heel andere manier van werken dan het realiseren van een systeem op basis van gedefinieerde specificaties  in een fixed price-model of het risicoloos leveren van handjes op basis van ‘uren voor een tarief’. Het is een vernieuwende manier van werken, waar we samen tot een innovatieve oplossing zulllen komen,’ zegt Luuc van der Meer, directeur bij COOLProfs.