Twee vooraanstaande Nederlandse SaaS-ontwikkel bedrijven bundelen hun krachten

overname-handschudden400300

GlobalOrange en Amsterdam Standard bundelen hun krachten. Door de fusie ontstaat er een groep van 165 experts, verdeeld over vijf kantoren in Nederland en Polen. Deze groep is als geen ander toegespitst op het ontwikkelen van succesvolle SaaS-producten. GlobalOrange en Amsterdam Standard combineren de kracht en flexibiliteit van remote teams met de voordelen van lokaal projectmanagement, SaaS-development-expertise, UX-design en machine learning.

Amsterdam Standard heeft zestien jaar ervaring met softwareontwikkeling voor snelgroeiende scale-ups in Nederland. In een arbeidsmarkt waar ontwikkeltalent schaars is, levert het bedrijf al jaren ontwikkelkracht van de bovenste plank. Amsterdam Standard levert onder andere teams voor van Vandebron, Disney+, Hypotheekbond en Tiqets.

Gerenommeerde klanten

GlobalOrange levert al vijftien jaar SaaS-ontwikkelexpertise vanuit de Posthoornkerk in Amsterdam. De organisatie is meerdere malen verkozen tot een van de beste softwarebedrijven van Nederland. Met gevoel voor business en met top-expertise in technologie ontwikkelt GlobalOrange applicaties voor Ticketscript, Aegon, KLM, Tikkie, VUmc en vele andere bedrijven.

Toonaangevende SaaS-producten

Beide merken blijven afzonderlijk opereren onder een overkoepelend label dat voor het einde van 2020 wordt gelanceerd. Alle aangesloten labels gaan zich richten op de ontwikkeling van toonaangevende SaaS-producten en machine learning. De dagelijkse leiding zal in handen zijn van Yvo Gortemaker en Leopold van Oosten, de CEO’s van GlobalOrange en Amsterdam Standard. In de komende drie jaar is de nieuwe fusie gericht op een verdubbeling van de omvang door organische groei en de lancering van nieuwe boutique labels. Mogelijke verdere groei wordt gerealiseerd door de overname van andere bedrijven die op SaaS-ontwikkeling gericht zijn.

Meest concurrerende aanbod 

"Met Amsterdam Standard hebben we onze positie als leider in SaaS-ontwikkeling versterkt,” aldus Yvo Gortemaker. "Hun toegang tot high-end ontwikkelingsvaardigheden in drie kantoren in Polen en hun geavanceerde UX-divisie zal ons helpen de ambities van onze SaaS-cliënten nog beter te realiseren."

"GlobalOrange is de juiste partner om onze impact in Nederland te vergroten,” legt Leopold van Oosten uit. "We hadden een groter en sterker team nodig in Amsterdam om de behoeften van onze snelgroeiende klanten te faciliteren die meer nodig hadden dan alleen onze nearshore ontwikkelingscapaciteiten. Hun kennis, ervaring en team is gewoonweg top en we zullen sterk profiteren van hun reeds geoptimaliseerde activiteiten. Samen met GlobalOrange hebben we het meest concurrerende aanbod voor groeiende SaaS-klanten op de Nederlandse markt."

Lees ook
Fundaments en CloudNation werken strategisch samen en versterken daarmee de Managed Cloud propositie

Fundaments en CloudNation werken strategisch samen en versterken daarmee de Managed Cloud propositie

Fundaments ziet al enige jaren een sterke groei in het belang van Public Cloud als waardevol platform voor het hosten van applicaties. Door een samenwerking te starten met CloudNation - expert en strategisch kennispartner in het accelereren van Public Cloud-transformaties - kan Fundaments haar Public Cloud-propositie verder verstevigen en versnellen.

Sitecore introduceert Content Hub Release 3.4

Sitecore introduceert Content Hub Release 3.4

Sitecore®, de wereldwijde leider in digitale software voor experience management, heeft vandaag versie 3.4 van Sitecore Content HubTM uitgebracht.