Tableau 2020.4 maakt datavoorbereiding makkelijker met de browserversie van Tableau Prep

Tableau

Tableau Software, het toonaangevende analyseplatform, lanceert vandaag Tableau 2020.4. Met deze release wordt datavoorbereiding en -analyse vereenvoudigd voor de hele organisatie, door de mogelijkheden van Tableau Prep te verplaatsen naar de browser in Tableau Server en Tableau Online. Deze nieuwe toevoeging verlaagt de implementatiekosten binnen de organisatie en vereenvoudigt het datavoorbereidingsproces, door analisten de mogelijkheid te bieden om hun dataflows te bouwen en bewerken zonder dat ze hun webbrowser moeten verlaten. Andere functies die beschikbaar worden met Tableau 2020.4 zijn: de mogelijkheid om onbeperkt ruimtelijke lagen aan kaarten toe te voegen, een Resource Monitoring Tool (RMT) voor Linux, en aanvullende native dataconnectors.

“Tableau Prep maakt de omslachtige klus van datavoorbereiding makkelijk, visueel en direct en daarmee voor iedereen toegankelijk”, zegt Francois Ajenstat, chief product officer van Tableau. “Nu kan iedereen dataflows rechtstreeks in de browser openen, bouwen en bewerken, waar zij ook werken. Daarmee heeft iedereen in de organisatie de beschikking over de volledige datavoorbereidingsfunctionaliteit”. 

Data voorbereiden, waar dan ook

Met Tableau Prep Builder kunnen klanten hun data eenvoudig combineren, vormen en opschonen voordat ze gaan analyseren, gewoon door te slepen zoals de gebruikers van Tableau gewend zijn. Nieuw in 2020.4 is dat dit hele proces nu voltooid kan worden in een webbrowser, wat een stuk eenvoudiger is voor organisaties. Tegelijkertijd kunnen IT-beheerders zo implementaties en versiebeheer centraal beheren, zonder individuele machines te moeten updaten. Analisten kunnen nu verbinding maken met een databron, hun data opschonen en voorbereiden, dashboards bouwen om hun data te analyseren en deze zelfs delen, zonder dat er een desktop aan te pas komt.

“Tableau Prep in de browser legt het datavoorbereidingsproces in de handen van de mensen die de data het beste kennen, in de browser waar ze toegang tot hebben”, aldus Carl Allchin van The Information Lab. “Dit maakt het voor teams mogelijk om hun eigen gegevens voor te bereiden wanneer dat nodig is en deze maximaal te benutten.”

 Resource Monitoring in Linux

Tableau Server in Linux is van onschatbare waarde geweest voor klanten die Linux in hun IT-omgevingen hebben draaien en niet alleen voor het hosten van hun Tableau-implementatie Windows willen aanhouden. Dankzij de toevoeging van de Resource Monitoring Tool in Linux in 2020.4, hebben klanten met de Server Management Add-on diepgaand inzicht in zowel hardware- als softwareprestaties, waarmee ze de gezondheid van hun implementaties proactief kunnen bewaken en eventuele problemen kunnen oplossen. Met RMT in Linux kunnen klanten oorzaken identificeren voor langzaam laden, extractiefouten en andere kritieke problemen die invloed hebben op de gebruikerservaring van eindgebruikers. Dit was eerder alleen beschikbaar voor implementaties op Windows.

 

Andere nieuwe functies in Tableau 2020.4 zijn:

- Verbeterde ruimtelijke mogelijkheden. Klanten die geo-ruimtelijke data analyseren, kunnen nu ongelimiteerd markeringslagen uit een enkele databron toevoegen aan hun kaartvisualisaties, waarbij ze meerdere ruimtelijke lagen en context kunnen combineren voor een diepere analyse en diepgaander inzicht. Daarnaast kan Tableau nu rechtstreeks verbinding maken met tabellen met ruimtelijke data in Amazon Redshift, ruimtelijke data voorbereiden in Tableau Prep en kaarten creëren terwijl Tableau Server offline is.

- Verbeteringen aan voorspellende modellen, waaronder de toevoeging van gereguleerde lineaire regressie en regressie volgens de Gauss-methode aan de lijst van voorspellende modellen. Klanten kunnen eenvoudig het model wijzigen dat ze in het berekeningsveld gebruiken en direct visuele feedback krijgen over de invloed die dat model heeft op de voorspellingen.

- Nieuwe en verbeterde connectors, inclusief een update van de Salesforce Connector-API waardoor er rechtstreeks verbinding kan worden gemaakt met de nieuwste Salesforce-objecten, zoals Work.com. Andere nieuwe connectors zijn onder andere Datorama en de splinternieuwe COVID-19-webdataconnector voor eenvoudige toegang tot de meest recente COVID-testgegevens.

 

Ga naar tableau.com/nl-nl/new-features voor meer informatie over deze release of om een gratis proefperiode te starten.

Meer over
Lees ook
Engelse vertalingen van Nederlandse praktijkrichtlijnen voor (maatwerk)software NPR 5325 en NPR 5326

Engelse vertalingen van Nederlandse praktijkrichtlijnen voor (maatwerk)software NPR 5325 en NPR 5326

Twee Nederlandse praktijkrichtlijnen (NPR) zijn vertaald naar het Engels. Het gaat om NPR 5325 en NPR 5326. NPR 5325 gaat over het overdragen van software en NPR 5326 over risicobeheersing bij de ontwikkeling van maatwerksoftware. Beide richtlijnen zijn vrij beschikbaar.

GitLab voorziet in 2021 doorbraak van DevSecOps, innovaties nemen culturele barrières voor gebruik DevSecOps weg

GitLab voorziet in 2021 doorbraak van DevSecOps, innovaties nemen culturele barrières voor gebruik DevSecOps weg

GitLab, de applicatie die integrale ondersteuning biedt voor het complete DevOps-ontwikkelproces, voorspelt dat DevSecOps in 2021 een doorbraak gaat maken. Organisaties in EMEA zullen de noodzakelijke culturele verandering in gang zetten om security duurzaam te verschuiven naar de softwareontwikkelingscycli

Jaarlijkse ICT-congres  Connect.frl met dit jaar als thema testen

Jaarlijkse ICT-congres Connect.frl met dit jaar als thema testen

Op woensdag 9 december organiseert Connect.frl het jaarlijkse ICT-congres met dit jaar het thema: testen. Ruim 1500 bezoekers, waarvan meer dan de helft studenten, ontmoeten elkaar digitaal om te netwerken en nieuwe ICT innovaties te zien