Studenten draaien iOS-apps op Android-platform

android

Een zestal studenten van de Amerikaanse Columbia University zijn erin geslaagd iOS-applicaties te laten draaien op het Android-platform. Zij maken hiervoor gebruik van zowel interne als externe functies van het Android-besturingssysteem.
De studenten hebben de tool Cider ontwikkeld, die iOS-applicaties die op de Linux-kernel van Android draaien het idee geeft dat zij op de XNU-kernel van Apple draaien. De studenten hebben een video op YouTube geplaatst waarin zij hun ontwikkelingen demonstreren. In de video is te zien hoe iOS-apps draaien op een Google Nexus 7, waaronder Apple's eigen iBooks en Yelp.
ProblemenGeheel vlekkeloos draaien de apps overigens niet. Zo is Cider niet de meest snelle app en hebben iOS-apps daarnaast moeite vloeiend op het Android-besturingssysteem te draaien. Dit komt doordat allerlei externe features worden gebruikt, die niet geoptimaliseerd zijn voor dit doeleinde. Zo wordt gebruik gemaakt van een OpenGL ES-implementatie.
iOS-apps op Android zijn daarnaast momenteel nog flink beperkt in hun mogelijkheden. Zo zijn allerlei hardwarematige features van Android-apparaten vanuit iOS-apps niet te gebruiken. Denk hierbij aan de camera van de Google Nexus 7.
Verdere ontwikkelingHet is goed mogelijk dat deze problemen in de toekomst worden opgelost. De studenten hebben namelijk laten weten Cider verder te willen ontwikkelen.

Dossiers
Meer over
Lees ook
OutSystems en Omnext lanceren applicaties voor risicoanalyses en inzicht in houdbaarheid van code

OutSystems en Omnext lanceren applicaties voor risicoanalyses en inzicht in houdbaarheid van code

OutSystems lanceert twee nieuwe oplossingen voor het reviewen van code. Dit doen zij samen met partner Omnext, specialist in het ombouwen van legacy-systemen naar moderne systemen. De nieuwe applicaties, genaamd Omnext Fit en Stay Fit, helpen organisaties de met OutSystems ontwikkelde applicaties te laten voldoen aan de laatste ontwikkelingen op het...

BlackBerry gaat betaalde apps uit BlackBerry World verwijderen

BlackBerry gaat betaalde apps uit BlackBerry World verwijderen

Verschillende appontwikkelaars zijn door BlackBerry erop gewezen dat het bedrijf hun betaalde software op 31 maart uit de appwinkel BlackBerry World gaat verwijderen. Alle content in BlackBerry World wordt gratis beschikbaar en alle betaalmechanismen worden uitgeschakeld. Dit melden verschillende ontwikkelaars op Twitter. BlackBerry kondigde eerder...

Bedrijven offeren mobiele veiligheid op voor prestatie- en omzetwinst

Bedrijven offeren mobiele veiligheid op voor prestatie- en omzetwinst

Ruim een kwart van de professionals die betrokken zijn bij de uitrol en het beheer van mobiele apparaten binnen bedrijven ziet mobiele apparaten als een significante bedreiging voor de digitale veiligheid van hun organisatie. Bedrijven zijn vooral bezorgd over de dreiging die mobiele apparaten opleveren voor hun data en bedrijfsvoering. Opvallend genoeg...