SQS lijft Double Consulting in

SQS Software Quality Systems, leverancier van kwaliteitsborgingsdiensten voor digitale bedrijfsprocessen, neemt Double Consulting over. SQS betaalt 10,5 miljoen dollar voor het Italiaanse managementconsultancybedrijf.

Double Consulting is opgericht in 2005. Het hoofdkantoor is gevestigd in het Italiaanse Rome en is daarnaast in Zwitserland gevestigd. Het bedrijf, dat een breed pakket aanbiedt op het gebied van consultancy, IT-diensten en outsourcing, vult de huidige positie van SQS aan in de groeiende managementconsultancymarkt en versterkt het aanbod van SQS in de financiële diensten- en verzekeringssectoren (BFSI). Het consultancybedrijf heeft een flink groei door gemaakt en een sterke positie veroverd op de Italiaanse markt. Over het jaar eindigend op 31 december 2016 rapporteerde Double Consulting een omzet van € 6,63 miljoen.

Redenen voor de overname

Zoals gerapporteerd in de recente halfjaarlijkse resultaten ziet SQS een sterke vraag naar MC-diensten in een aantal sectoren en regio's. Het bedrijf heeft verschillende technologiemerken die actief zijn op het raakvlak van digitale en technologische trends weten aan te trekken als klant. Daarnaast verwacht SQS dat de verschuiving naar digitale systemen in Europa zal doorzetten. SQS stelt dat dit specifieke groeimogelijkheden met zich meebrengt op terreinen waar SQS al langer sterke klantrelaties heeft, onder meer op de Italiaanse markt.

Met de overname van Double Consulting wil SQS zijn positie in de BFSI-sector binnen zowel de Italiaanse als Europese markt versterken. De bedrijven vullen elkaar aan en gaan onderdeel vormen van een gecombineerde groep. Ook verwacht SQS met de overname van Double Consulting een nieuwe groeiende bron van inkomsten in handen te hebben. De overname past hierdoor binnen de bedrijfsstrategie om in te zetten op een geografische diversificatie van inkomsten en een sterkere positionering in MC-segmenten met een hogere marge.

Francesco Rosetti gaat Double Consulting leiden

Het managementteam van Double Consulting staat onder leiding van CEO Francesco Rosetti. Rosetti blijft na de overname aan het roer staan van Double Consulting, dat verder gaat als bedrijfsonderdeel van SQS. De partijen zijn overeengekomen dat Rosetti na de overnamedatum ten minste drie jaar aanblijft als managing director van Double Consulting.

Lees ook
Scandinavische DevOps-specialisten vergroten hun slagkracht

Scandinavische DevOps-specialisten vergroten hun slagkracht

Eficode, een Finse DevOps specialist met een vestiging in Amsterdam, heeft het Deense Praqma overgenomen. Praqma is eveneens een in DevOps gespecialiseerd adviesbureau met kantoren in Denemarken, Zweden en Noorwegen. Met deze transactie voegt Eficode nog een land toe aan zijn portfolio (Noorwegen). Voor Praqma komen er zelfs drie landen bij: Finland,...

Qlik neemt CrunchBot en Crunch Data over voor verbeterde spraakgestuurde analyses

Qlik neemt CrunchBot en Crunch Data over voor verbeterde spraakgestuurde analyses

Qlik heeft de AI-analysebot van CrunchBot overgenomen, tegelijk met het ervaren AI-team van Crunch Data Inc. Analyse-resultaten die dankzij deze oplossingen in natuurlijke taal worden aangeboden, bieden verbeterde inzichten aan gebruikers, zowel in Qlik Sense als in populaire samenwerkingstools zoals Slack, Skype, Salesforce Chat en Microsoft Teams....

Meeesters in IT neemt BT Advise Staffing Nederland over

Meeesters in IT neemt BT Advise Staffing Nederland over

Meeesters in IT heeft BT Advise Staffing in Nederland overgenomen. BT Advise Staffing is een consultancy business of unit die projectmanagers, servicemanagers en windows- en netwerkbeheerders levert aan meer dan 30 klanten in Nederland. De BT Advise Staffing activiteiten in Nederland, die vorig jaar een omzet van ongeveer 14 miljoen euro boekten, biedt...