SQS en Siemens PLM ondersteunen het proces van zand tot klant

SQS, leverancier van oplossingen voor kwaliteitsbeheer en het testen van beheersoftware voor de levenscyclus van een product (Product Life Cycle Management, PLM), is een samenwerkingsverband aangegaan met Siemens. De bedrijven gaan gezamenlijk end-to-end testoplossingen aanbieden voor klanten in de auto-, luchtvaart, hightech en olie- en transportsector.
Siemens PLM-producten bieden Nederlandse bedrijven digitale ondersteuning in het gehele proces - van zand tot klant. Dit stelt bedrijven in de maakindustrie in staat om veel sneller nieuwe producten in de markt te zetten. Door bijvoorbeeld in vroegtijdig stadium te simuleren, wordt het gehele proces veel duurzamer. De herbruikbaarheid en beschikbaarheid van productdata zorgt voor snellere aanpassingen. Daarnaast kan er makkelijk worden gekoppeld aan ERP-pakketten, CAM (Computer Aided Manufacturing) en MES (Manufacturing Execution Systems).

Eerder samenwerking

In de tien jaar die SQS nu met Siemens samenwerkt, heeft het bedrijf de nieuwste productreleases kunnen identificeren en is SQS tot deze nieuwe end-to-end testoplossing gekomen, waarbij het Siemens Teamcenter werd getest terwijl nieuwe releases nog in ontwikkeling waren. Het grote voordeel hiervan was dat SQS zes tot negen maanden eerder dan zijn concurrenten met een oplossing kon komen.
Het SWAT-team van SQS ontwierp de heatmaps voor de PLM-producten (zoals het Siemens Teamcenter) en de integratie daarvan met CAD- en ERP-producten (zoals NX, Catia, AutoCAD en SAP) voor hun verschillende grote releases en patches. De heatmaps zijn gebouwd op basis van nieuwe verbeteringen voor geplande releases en patches, waarbij gebruik werd gemaakt van patronen en trends van de eindgebruiker en het ontwikkelingsstadium van de technologie voor de verschillende functionele gebieden.

Testbereik definiëren

Met de heatmap van de meest recente productreleases konden de klanten het juiste testbereik voor henzelf definiëren en tegelijkertijd het risico beperken dat testinspanningen niet of slechts deels werden gebruikt, wat weer tot een hogere testafdekking voor de juiste modules en applicaties leidde. De heatmap zorgde ook besparingen van tijd, kosten en risico's voor de upgrades die klanten uitvoerden en een snellere migratie van hun persoonlijke PLM-omgevingen.
In de basis zorgt de testaanpak van SQS ervoor dat gebruikers van Siemensproducten voorspelbare (zowel tijd als geld) en kwalitatief juiste implementaties en upgrades kunnen doen en meer gebruik kunnen maken van de mogelijkheden die Siemens PLM in zijn producten levert.

PLM World Conference

SQS demonstreert deze end-to-end testoplossing tijdens de PLM World Conference die van 16-19 mei in Dallas (VS) plaats vindt.

Meer over
Lees ook
Leaseweb zoekt samenwerking met Partners in Technology voor Agile SAP-implementatie

Leaseweb zoekt samenwerking met Partners in Technology voor Agile SAP-implementatie

Leaseweb is een samenwerking aangegaan met SAP-partner Partners in Technology. De samenwerking is geformaliseerd in een SAP in Service partnership, die als doel heeft om Leaseweb te ondersteunen bij het vormgeven van haar nieuwe SAP-omgeving. De implementatie van de nieuwe SAP-omgeving gebeurt volgens de Agile-methode, waardoor elke twee weken een release...

Nieuwe technologie helpt innovatiekracht Ctac-klanten versnellen

Nieuwe technologie helpt innovatiekracht Ctac-klanten versnellen

Ctac start een samenwerking met Mendix, leverancier van een applicatie-Platform-as-a-Service-oplossing (aPaaS), waarmee organisaties applicaties kunnen ontwikkelen, integreren en aanpassen aan veranderende processen. Dankzij deze samenwerking kunnen klanten van Ctac hun innovatiekracht versnellen en zijn ze wendbaarder.  Mendix is een goede aanvulling...

Yourhosting start samenwerking met Ifective

Yourhosting start samenwerking met Ifective

Yourhosting, specialist op het gebied van hosting- en clouddiensten, gaat samenwerken met IT-dienstverlener Ifective. Ifective is specialist in het ontwikkelen van maatwerk-softwareoplossingen voor Microsoft Azure en maakt in die rol applicaties van Yourhosting-klanten geschikt voor het Azure-platform.  Voor Yourhosting is de samenwerking een verdere...