Spijker je programmeerkennis bij met Enki

Het kan voor ontwikkelaars een uitdaging zijn op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen. Een nieuwe app van Enki helpt hierbij. De app spijkert de kennis van ontwikkelaars iedere dag in slechts vijf minuten bij.
Enki is een startup uit Londen die het voor ontwikkelaars eenvoudiger wil maken up-to-date te blijven. Werkgevers kunnen de gelijknamige app verstrekken aan hun ontwikkelaars en het onderwerp van de app aanpassen aan de programmeertaal of het project waar ontwikkelaars op dat moment aan werken.

In vijf minuten kennis bijspijkeren

Met de app speelt Enki in op de hoge werkdruk waar veel ontwikkelaars mee te maken hebben. Deze werkdruk zorgt dat zij niet of nauwelijks tijd hebben hun kennis over programmeren up-to-date te houden. Door iedere dag vijf minuten met de app van Enki aan de slag te gaan blijven zij met een minimale tijdsinvestering alsnog op de hoogte.
In de app krijgen ontwikkelaars minigames aangeboden. Denk hierbij aan een game waarin programmeertermen van boven naar beneden over het scherm bewegen en ontwikkelaars moeten aangeven of deze correct of onjuist zijn voordat de termen uit beeld verdwijnen.

iOS en Android

De app is beschikbaar voor zowel het iOS als het Android platform. Op dit moment kunnen uitsluitend ontwikkelaars die een uitnodiging hebben ontvangen de app gebruiken. Deze uitnodiging kan worden aangevraagd op de website van de startup.

Lees ook
Codepeople start met detachering software-ontwikkelaars

Codepeople start met detachering software-ontwikkelaars

Codepeople is vandaag officieel van start gegaan met het detacheren van software-ontwikkelaars. Het bedrijf is een zusterbedrijf van het Bredase software testbedrijf Testpeople. Codepeople richt zich vooral op ontwikkelaars die een volgende stap willen zetten in hun ontwikkelcarrière, maar niet willen freelancen. Het bedrijf biedt ontwikkelaars naar...

Dijkhoff: ‘Ontwikkelaar kan aansprakelijk zijn voor schade die zijn product veroorzaakt’

Dijkhoff: ‘Ontwikkelaar kan aansprakelijk zijn voor schade die zijn product veroorzaakt’

Softwareontwikkelaars kunnen op verschillende manieren aansprakelijk zijn door schade die ontstaat als gevolg van hun product. Het huidige aansprakelijkheidsrecht heeft ook betrekking op ICT-producten en -diensten. Dit heeft demissionair staatssecretaris Klaas Dijkhoff van Veiligheid en Justitie gezegd in een reactie (pdf) op kamervragen van PVV-Kamerlid...

Merendeel van ontwikkel- en security teams werken samen om veiligheid te vergroten

Merendeel van ontwikkel- en security teams werken samen om veiligheid te vergroten

Binnen 58% van de organisaties werken ontwikkelaars en security professionals samen om te bepalen welke beveiligingsproblemen prioriteit krijgen. Hierbij wordt vooral gekeken naar de ernst van het probleem. Ook noemt 43% van de IT-professionals het eenvoudiger om beveiligingsproblemen tijdens de ontwikkeling te verhelpen, dan via patches. Dit blijkt...