Spark + AI Summit keert terug naar Amsterdam als grootste data- en machine learning-congres in Europa

Databricks maakt bekend dat de Spark + AI Summit terugkeert naar Amsterdam, van 15 tot 17 oktober, als het grootste data- en machine learning-congres in Europa. Databricks is de marktleider in Unified Analytics en opgericht door de oorspronkelijke ontwikkelaars van Apache Spark™. Spark + AI Summit is het evenement voor datateams, waaronder ontwikkelaars, Data Scientists en leiders op het gebied van data en analyse, die kunnen deelnemen aan discussies over data, machine learning de praktische toepassingen van kunstmatige intelligentie (AI).

Katie Bouman van het California Institute of Technology is een van de belangrijkste keynotesprekers tijdens het evenement. Op het hoofdpodium spreken daarnaast een aantal initiatiefnemers van open source-projecten, waaronder Apache Spark, Delta Lake, Koalas, MLflow en scikit-learn. In meer dan 170 sessies worden praktijkvoorbeelden gedeeld van organisaties als Facebook, Microsoft, CERN, Airbnb, Quby, Société Générale, Swedbank en Zalando.

“De eerste Europese Spark + AI Summit werd in 2015 in Amsterdam gehouden met een groep Apache Spark-enthousiastelingen. We zijn nu vier jaar verder en tot onze vreugde keren we terug naar Amsterdam om de snelgroeiende gemeenschap van data- en machine learning-vernieuwers samen te brengen”, zegt Ali Ghodsi, medeoprichter en CEO van Databricks. “De inhoud en trainingen van dit jaar zijn op maat gemaakt om datateams - van ontwikkelaars tot Data Scientists - de mogelijkheid te bieden beter samen te werken en oplossingen te creëren voor dataproblemen.”

De  keynotesprekers van de Spark + AI Summit Europe zijn onder anderen:

  • Gaël Varoquaux, ontwikkelaar van scikit-learn en Brain Imaging Research
  • Oriol Vinyals, hoofdwetenschapper bij Google DeepMind
  • Reynold Xin, Top Contributor en een van de oorspronkelijke ontwerpers van Apache Spark
  • Matei Zaharia, medeoprichter en Chief Technologists bij Databricks, en de eerste oorspronkelijke ontwerper van Apache Spark en MLflow
  • Michael Armbrust, Principal Software Engineer bij Databricks
  • Ali Ghodsi, medeoprichter en CEO van Databricks en een van de oorspronkelijke ontwerpers van Apache Spark
  • Katie Bouman, Universitair Docent Computational and Mathematical Sciences aan het California Institute of Technology

Spark + AI Summit in de Amsterdam RAI organiseert voor de naar verwachting 2.000 deelnemers diverse eendaagse trainingen, waarbij instructie en praktische oefeningen worden gegeven. Het congres biedt deelnemers kennisworkshops over de nieuwste open-sourcetechnologieën zoals Delta Lake, MLflow en Koalas.

Het hoofdthema van Spark + AI Summit 2019 is ‘Build. Unify. Scale.’ De combinatie van de onderwerpen data en machine learning, maken dit congres tot een ‘one-stop shop’ voor datateams die op zoek zijn naar de beste tools in data en AI om innovatieve producten te bouwen. Het programma bevat concrete praktijkvoorbeelden van AI-gebruik, de laatste ontwikkelingen op het gebied van deep learning frameworks en Apache Spark-integratie, beproefde methoden voor het produceren van machine learning modellen en voor de toepassing van Apache Spark in de praktijk.