Software AG koopt ontwikkelaar van platform-onafhankelijke applicatiebeheersoftware

metaquark

Software AG neemt de Duitse start-up Metaquark overgenomen. Metaquark is ontwikkelaar van platform-onafhankelijke software voor het beheren van zowel applicaties, mobiele apparaten als beveiligingsupdates vanuit één centraal dashboard. De technologie van Metaquark wordt geïntegreerd in de Intelligent Business Operations- en Webmethods business process management-portfolio van Software AG.
De oplossingen van Metaquark zijn ontwikkeld om het leven van ontwikkelaars te vereenvoudigen. Zo maakt de technologie het mogelijk in één keer een app te ontwikkelen voor zowel het iOS-, Android-, Windows Phone- en BlackBerry-platform. Ontwikkelaars kunnen deze apps vervolgens via een centraal dashboard beheren. Dit dashboard maakt het tegelijkertijd mogelijk alle aanwezige apparaten en bijbehorende beveiligingsprofielen te beheren.
Alle zaken op één plek regelenDe technologie van Metaquark is dus bedoeld om ontwikkelaars één plek te geven waar zij alle zaken rond een zakelijk applicatie-platform kunnen beheren. De tools worden geïntegreerd in de Intelligent Business Operations- en Webmethods business process management-portfolio van Software AG.
De overname van Metaquark door Software AG komt overigens niet als een verrassing. Het bedrijf investeerde in maart 2013 al flink in het bedrijf, waarbij het een optie in handen kreeg om het bedrijf volledig over te nemen. Deze stap heeft Software AG nu dus genomen.

Meer over
Lees ook
GitLab maakt programma GitLab Commit - Virtual bekend

GitLab maakt programma GitLab Commit - Virtual bekend

Amsterdam, juli 2020 - GitLab heeft vandaag het programma voor GitLab Commit–Virtual bekend gemaakt; Gitlab’s eerste 24-uurs users event. Dit event waarbij DevOps strategieën en verhalen centraal staan, zal plaatsvinden op 26 augustus 2020.

Thinkwise low-code platform krijgt nieuwe universele gebruikersinterface

Thinkwise low-code platform krijgt nieuwe universele gebruikersinterface

Universal GUI biedt state-of-the-art gebruikerservaring op elk apparaat

BlackBerry gaat betaalde apps uit BlackBerry World verwijderen

BlackBerry gaat betaalde apps uit BlackBerry World verwijderen

Verschillende appontwikkelaars zijn door BlackBerry erop gewezen dat het bedrijf hun betaalde software op 31 maart uit de appwinkel BlackBerry World gaat verwijderen. Alle content in BlackBerry World wordt gratis beschikbaar en alle betaalmechanismen worden uitgeschakeld. Dit melden verschillende ontwikkelaars op Twitter. BlackBerry kondigde eerder...