Salesforce introduceert Salesforce1 Lightning

salesforce1-lighting

Het CRM-platform Salesforce introduceert Salesforce1 Lightning. Met Salesforce1 Lightning en het Lightning Component Framework kan iedereen vernieuwende mobiele apps bouwen waar bedrijven behoefte aan hebben. Ontwikkelaars en zakelijke gebruikers kunnen op mobiele apparaten afgestemde apps bouwen, ongeacht de grootte of vorm van de schermen van die apparaten. Het kan hierbij gaan om desktops, laptops, tablets, phablets, smartphones en wearables. De nieuwe Lightning user interface (UI) zorgt voor een consistente, gebruikerservaring voor elke Salesforce app.

Vandaag de dag is er voor ieder doeleinde en ieder bedrijf wel een app te vinden. In 2013 zijn 80 miljard apps gedownload. Marktonderzoeksbureau eMarketer verwacht dat dit aantal zal groeien tot 160 miljard in 2017. Bedrijven die hierop willen inspelen moeten volgens Salesforce meer doen dan simpelweg een app lanceren. Gebruiksgemak en persoonlijkheid zijn belangrijke elementen om beter in contact te komen met de klant. Klanten hebben behoefte aan toegang tot real-time zakelijke gegevens om belangrijke processen te kunnen automatiseren en inzichten te kunnen leveren.

Salesforce1 Lightning

Met Lightning biedt Salesforce een nieuwe gebruikersinterface voor elke Salesforce app, geoptimaliseerd voor elk apparaat. Zakelijke gebruikers en ontwikkelaars kunnen snel apps bouwen via een op maat gemaakte user interface (UI) voor ieder type apparaat, ongeacht de vorm of grootte van het scherm.

Lightning bestaat uit:

  • Lightning Framework: Klanten, ontwikkelaars en Salesforce partners kunnen met het Lightning Framework snel apps bouwen om klanten meer bij een bedrijf te betrekken.
  • Lightning Components: Klanten kunnen vooraf gebouwde onderdelen inzetten voor feeds, overzichten, grafieken, zoekopdrachten, navigatie en andere door partners ontworpen onderdelen. Ook kunnen zij hun eigen op maat gemaakte Lighting onderdelen bouwen.
  • Lightning App Builder: De Lightning App Builder maakt het ontwikkelen van apps een stuk eenvoudiger. Met de tool kunnen niet alleen ontwikkelaars en IT-ers een app bouwen, maar ook zakelijke gebruikers. De tool werkt via een point-and-click-systeem, waardoor veel technische kennis niet noodzakelijke is.
  • Lightning Process Builder: Met Lightning Process Builder maken gebruikers enterprise workflows en kunnen zij complexe processen visueel automatiseren.
  • Lightning Community Designer: Met de Community Designer kunnen gebruikers communities bouwen die klanten, partners en medewerkers verbinden. De gegevens blijven gekoppeld aan de business, wat zorgt voor een consistente merkbeleving.
  • Lightning Schema Builder: Ontwikkelaars hoeven geen tijd meer te investeren in het beheren en rangschikken van gegevens in enorme tabellen. Met Lightning Schema Builder kunnen nieuwe, aangepaste objecten en velden snel worden toegevoegd en kunnen relaties in kaart worden gebracht. Dit zonder dat er enige code hoeft worden geschreven.
Lees ook
GitLab maakt programma GitLab Commit - Virtual bekend

GitLab maakt programma GitLab Commit - Virtual bekend

Amsterdam, juli 2020 - GitLab heeft vandaag het programma voor GitLab Commit–Virtual bekend gemaakt; Gitlab’s eerste 24-uurs users event. Dit event waarbij DevOps strategieën en verhalen centraal staan, zal plaatsvinden op 26 augustus 2020.

Thinkwise low-code platform krijgt nieuwe universele gebruikersinterface

Thinkwise low-code platform krijgt nieuwe universele gebruikersinterface

Universal GUI biedt state-of-the-art gebruikerservaring op elk apparaat

Gratis tool brengt impact netwerkproblemen op app-prestaties in kaart

Gratis tool brengt impact netwerkproblemen op app-prestaties in kaart

Cloudflare lanceert Cloudflare Mobile SDK, een nieuwe gratis tool die ontwikkelaars inzicht geeft in netwerkproblemen die de gebruikerservaring van hun apps beïnvloeden. De tool helpt ontwikkelaars beter te begrijpen op welke wijze hun mobiele apps gebruik maken van het netwerk. "Moderne appontwikkelaars investeren al flink in hun apps om incidenten...