Rocket Software neemt Uniface uit Amsterdam over

uniface.og700

Rocket Software, een wereldwijde leider in het ontwikkelen van technologie voor moderniserings- en optimalisatie-oplossingen voor Fortune-500 bedrijven en overheidsinstanties, heeft vandaag aangekondigd dat het de overname van Uniface heeft voltooid, een pionier in het versnellen van innovatie via zijn low-code applicatieplatform. Uniface, de medewerkers en de producten maken nu deel uit van Rocket®, dat al actief is in Nederland.

Het Uniface low-code applicatieplatform is een robuust, enterprise-grade platform waardoor ontwikkelaars zich kunnen richten op de gebruikerservaring en bedrijfslogica in plaats van op het schrijven van code, waardoor bedrijfskritische applicaties sneller op de markt kunnen komen. Door de Covid-pandemie is de waarde van low-code-oplossingen zoals Uniface nog duidelijker geworden, onder andere door de hoge productiviteit en een flexibele, op compenenten gebaseerde, ontwikkeling, waardoor hergebruik van bestaande middelen mogelijk wordt.

“Low-code development en digital process automation (DPA) platformen zijn de basis voor bedrijven in de COVID-19-wereld”, aldus Rob Koplowitz, John Bratincevic en John Rymer van Forrester Research in het rapport Navigating the Rapid App Delivery Market: Consolidation and Confusion in the Fast-Growing Low Code and Digital Process Automation Market. "Bedrijven met low-code en/of DPA-platformen reageerden veel beter op veranderingen tijdens de COVID-19-crisis dan bedrijven die dat niet hadden."¹

Duizenden bedrijven in meer dan 30 landen vertrouwen op Uniface-software voor het uitvoeren van hun core bedrijfsprocessen en de groei van hun organisatie. Deze overname vergroot het vermogen van Rocket om bedrijfskritische applicaties, die legendarische bedrijfsresultaten opleveren, te ontwikkelen en te moderniseren. Rocket heeft sinds 1990 meer dan 50 overnames voltooid en geïntegreerd en plant verdere investeringen in strategische innovatie om het gebruiksgemak van ontwikkelaars en de ervaring van de eindgebruiker te verbeteren en zo de waarde van Uniface-applicaties te ontsluiten.

"Dit is niet alleen een technologische match, maar ook een filosofische", zegt P. Gary Gregory, President van de Database and Connectivity Business Unit bij Rocket Software. “Beide bedrijven bevinden zich in hun vierde decennium en zijn erkende leiders in hun respectievelijke vakgebieden die de passie delen om klanten op de eerste plaats te zetten. Rocket breidt zijn kernwaarden van empathie, menselijkheid, vertrouwen en liefde uit naar de klanten en partners van Uniface. We zijn verheugd om een geweldig nieuw team te verwelkomen bij Rocket terwijl we ons bedrijf over de hele wereld blijven uitbreiden om legendarische resultaten te creëren."

Lees ook
Nieuwe machine learning-library van ABBYY tien keer sneller en compatibel met Python

Nieuwe machine learning-library van ABBYY tien keer sneller en compatibel met Python

ABBYY, een Digital Intelligence-bedrijf, lanceert een grote update van NeoML, de platformonafhankelijke open source machine learning-library waarmee ontwikkelaars machine learning-modellen kunnen bouwen, trainen en implementeren. De update voegt ondersteuning toe van de programmeertaal Python, de populairste taal voor machine learning en AI.

Security startup GRASP Innovations ontvangt 0.5M van Mainport Innovation Fonds

Security startup GRASP Innovations ontvangt 0.5M van Mainport Innovation Fonds

De Nederlandse startup GRASP Innovations heeft 550.000 euro opgehaald bij Mainport Innovation Fund II voor verdere productontwikkeling en internationale uitrol. GRASP, opgericht in 2019, focust zich op de mogelijkheden van radartechnologie in beveiligingsprocessen. Ze bieden een geavanceerd radarsysteem in combinatie met door GRASP ontwikkelde software...

Met OPTO 22 IT en OT op een veilige en logische manier koppelen

Met OPTO 22 IT en OT op een veilige en logische manier koppelen

Het scheiden van IT en OT heeft goede redenen. Er zijn manieren om de twee te koppelen op een logische en veilige manier. Daarmee wordt aan alle eisen van veiligheid, data integriteit en compliance voldaan. OPTO 22 heeft de EPIC om dit mogelijk te maken.