Red Hat voegt voorspellende modellen toe aan nieuwste versie van Red Hat Process Automation

Red Hat nw

Red Hat introduceert de nieuwste versie van Red Hat Process Automation, inclusief nieuwe AI-mogelijkheden en ondersteuning voor het ontwikkelen van proces- en beslissings-gebaseerde bedrijfsapplicaties met behulp van micro-frontend architecturen. Samen met extra verbeteringen van de algemene gebruikerservaring betekent deze versie een verder versterking van de busisiness developer toolbox

Red Hat Process Automation is een verzameling producten voor het automatiseren van zakelijke beslissingen en processen, door nauwere samenwerking tussen IT en business teams mogelijk te maken. Dit helpt IT-organisaties om hun beleid en procedures beter vast te leggen en af te dwingen, de bedrijfsvoering te automatiseren en de resultaten van bedrijfsactiviteiten in heterogene omgevingen te meten, zoals fysieke, virtuele, mobiele en cloudomgevingen. 

Applied AI

Red Hat Process Automation ondersteunt nu een toegepaste AI-benadering voor geautomatiseerde besluitvorming. Het stelt gebruikers in staat om voorspellende analyses te integreren in hun applicaties voor het beheren van beslissingen om intelligente, geautomatiseerde systemen te creëren die hen helpen om de veranderende marktdynamiek beter te interpreteren en erop in te spelen. 

Met de nieuwste versie van Red Hat Process Automation kunnen klanten voorspellende modellen importeren en uitvoeren die zijn uitgedrukt in Predictive Model Markup Language (PMML). Dit is een industriestandaard voor het integreren en uitwisselen van informatie tussen machine learning-platforms waar de voorspellende modellen worden gemaakt en getraind, en beslissingsmanagementapplicaties die dergelijke modellen gebruiken om regels te automatiseren zodat specifieke bedrijfsresultaten gehaald worden. 

Door voorspellende mogelijkheden te integreren in een DMN-beslissingsmodel kunnen gebruikers gegevens automatisch analyseren en erop reageren. Daarnaast biedt het ook meer inzicht in hoe een geautomatiseerd systeem tot een bepaalde conclusie is gekomen. Deze transparantie en controle dragen bij aan een beter begrijpelijke AI en kan organisaties helpen om beter te voldoen aan wettelijke vereisten, zoals de algemene verordening van de Europese Unie inzake gegevensbescherming (GDPR), die specifieke bepalingen bevat over het recht op uitleg voor geautomatiseerde besluitvorming. 

Micro-frontend development

Naast de traditionele ontwikkelaars spelen bedrijfsanalisten een steeds belangrijkere rol bij het bouwen en implementeren van applicaties om bedrijfsprocessen en beslissingen te automatiseren. Met Red Hat Process Automation kunnen beide groepen gebruikmaken van tooling op maat voor hun specifieke behoeften en expertisen. Ze kunnen het vereiste toezicht behouden en profiteren van een cloud-native architectuur.

Klanten kunnen nu klantinterfaces voor proces- en beslissingsgebaseerde bedrijfsapplicaties ontleden met behulp van een micro-frontend architecturale aanpak door middel van het vernieuwde Red Hat Process Automation app builder component. De microfrontends kunnen onafhankelijk worden beheerd en maken schaalbaarheid, flexibiliteit en controle van de gehele applicatie mogelijk.