Randstad wint OutSystems Innovation Award

Twee IT-projecten van uitzendorganisatie Randstad zijn beloond met een OutSystems Innovation Award. Deze award wordt uitgereikt aan mensen en organisaties die het OutSystems Platform gebruiken om IT-afdelingen proactiever en productiever te maken, innovatie te stimuleren en businesswaarde te creëren. Randstad ontvangt de award voor zijn applicatie ‘Automatische Loonberekening voor Medisch Personeel’ en voor het nieuw ontwikkelde klantenportaal.
Bij het project ‘Automatische loonberekening voor medisch personeel’ hebben twee ontwikkelaars van Randstad's IT-afdeling het OutSystems Platform gebruikt om complexe handmatige processen met betrekking tot de salarisberekening van het medisch personeel te automatiseren. Een maatwerkapplicatie is in vijf maanden tijd ontwikkeld. De applicatie maakt waar mogelijk gebruik van de reeds aanwezige systemen. Ook is de oplossing geïntegreerd met het ERP-pakket dat binnen Randstad wordt gebruikt.

“We hebben in een kort tijdsbestek een kosteneffectieve oplossing weten te realiseren die waarde oplevert voor de business. De bedrijfsapplicatie heeft geleid tot 100 procent gebruikersacceptatie en een onmiddellijke ROI”, aldus Goncalo Vilhena, Service Manager bij Randstad.
KlantenportaalRandstad heeft in het tweede winnende project een in .NET ontwikkeld klantenportaal vervangen door een volledig nieuw portaal op basis van het OutSystems Platform. Het nieuwe portaal omvat 20 procent meer functionaliteit dan het oude systeem. Een team van drie ontwikkelaars leverde in slechts vier maanden tijd een eerste versie van het platform op. De definitieve versie werd op basis van een aantal wijzigingsverzoeken van gebruikers twee maanden later opgeleverd.
“We hebben een toekomstvast klantenportaal gerealiseerd waarmee we ons in deze competitieve markt kunnen onderscheiden”, legt Vasco Teixeira-Pinto, Service Manager bij Randstad, uit.
“Randstad is een uitstekend voorbeeld van hoe een IT-afdeling innovatie kan stimuleren binnen een organisatie”, zegt Ruud Hochstenbach van OutSystems. “De bedrijfsapplicaties die zij met behulp van het OutSystems Platform hebben ontwikkeld, hebben geleid tot een efficiënter loonadministratieproces en een beter contact met klanten. ”

Meer over
Lees ook
NCSC publiceert richtlijnen voor beveiliging mobiele apps

NCSC publiceert richtlijnen voor beveiliging mobiele apps

Het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) publiceert ICT-beveiligingsrichtlijnen voor mobiele apps. De richtlijnen helpen bedrijven gebruikers van mobiele apps die zij publiceren te beschermen tegen cyberaanvallen. Bedrijven publiceren in toenemende mate apps om hun dienstverlening naar klanten te vereenvoudigen, contact met het bedrijf mogelijk...

‘Het is tijd dat softwaredocumentatie als vakgebied volwassen wordt’

‘Het is tijd dat softwaredocumentatie als vakgebied volwassen wordt’

Onbruikbare en onduidelijke handleidingen leiden ertoe dat mensen niet goed leren omgaan met complexe software. Dat deze gebruikersdocumentatie onduidelijk is, komt onder meer doordat er geen samenhangend raamwerk is voor discussie rondom ontwerp, evaluatie en onderzoek. Promovenda Brigit van Loggem van de Open Universiteit ontwikkelde daarom zelf een...

Apps spelen een steeds belangrijkere rol in de logistiek

Apps spelen een steeds belangrijkere rol in de logistiek

Apps dringen steeds dieper door in de logistiek. Zo gebruiken steeds meer warehousemedewerkers een app voor orderpicking. Naar verwachting neemt het aantal apps op hun apparaten de komende tijd alleen maar verder toe. Tijdens de vakbeurs ICT & Logistiek van 28 tot en met 30 november laten verschillende ICT-leveranciers zien welke waarde zij toevoegen...