Raad voor Accreditatie versterkt dienstverlening met Betty Blocks

betty-blocks-logo

Na een intensieve Europese aanbesteding heeft de Raad voor Accreditatie (RvA) in slechts zes maanden tijd, samen met no-code leverancier Betty Blocks, de Rapportagetool in gebruik genomen. Met de Rapportagetool kunnen de RvA-beoordelaars op een efficiëntere en veiligere manier accreditatiebeoordelingen uitvoeren en rapporteren. De RvA beoordeelt de competenties, consistente bedrijfsuitoefening en onpartijdigheid van keuringsorganisaties zoals certificerings- en inspectie-instellingen en laboratoria. Met een accreditatieverklaring bevestigt de RvA zijn vertrouwen in deze organisaties. 

Tijdens de accreditatiebeoordelingen verliep de informatie uitwisseling tussen de RvA en zijn klanten voorheen via Excels en emailverkeer. In de nieuwe Rapportagetool vindt data uitwisseling op een veiligere manier plaats via een webbased portal. Het werk voor de beoordelaars van RvA en de klanten wordt daarmee efficiënter en veiliger: vooral in de overhead gaat dit tijdsbesparing opleveren omdat er een directe lijn is tussen de klant (geaccrediteerde instellingen) en de RvA-beoordelingsteams. De komende periode wil RvA zijn dienstverlening verder versterken door in te zetten op data-analyse, iets wat met de nieuwe Rapportagetool eenvoudiger te realiseren is. 

Schakel van vertrouwen voor Nederland 

Het was al langer een diepgekoesterde wens van RvA over te stappen naar een uniforme rapportagetoool. Door de handen ineen te slaan met Betty Blocks is dat in een betrekkelijk korte periode gelukt. De komende maanden gaan de partijen het primaire proces verder uitbouwen met nog vier aanvullende applicaties voor o.a. het inplannen van klantbezoeken en het gestandaardiseerd vastleggen van brondata. 

Joep de Haas, lid van de raad van bestuur van de RvA: Bij ons staat vertrouwen voorop. Met de data die beschikbaar komt kunnen we onze interne processen en beoordelingen verder verbeteren en daarmee de dienstverlening aan onze klanten een impuls geven. De inzet van Betty Blocks zorgt niet alleen voor een efficiency slag, maar levert ook waardevolle data op die RvA inzet voor advies aan stakeholders, zoals de Rijksoverheid.”

Goede samenwerking ondanks corona 

De Rapportagetool is in korte tijd ontwikkeld en uitgerold, maar tijdens dit proces kwamen de partijen middenin de coronacrisis terecht. Door continu te blijven overleggen, en deels de werkzaamheden via Zoom en Teams te laten verlopen, is het  gelukt om de applicatie snel gefaseerd in gebruik te nemen. Chris Obdam, oprichter en CEO van Betty Blocks: ‘Een applicatie ontwikkelen voor een organisatie met zo’n grote reikwijdte en maatschappelijke impact is een uitdaging die we graag oppakken. We kijken terug op een constructieve maar ook kritische samenwerking met als eindresultaat een tool die de rol van RvA als laatste schakel van vertrouwen in de keten versterkt. Zowel voor de organisaties die afhankelijk zijn van het accreditatieproces als de eindgebruikers.’ 

 

Lees ook
AVAAP - New Kid in Dutch Infor ERP/CloudSuite town

AVAAP - New Kid in Dutch Infor ERP/CloudSuite town

Avaap (www.avaap.com) is misschien niet de naam die direct een belletje laat rinkelen. Toch is Avaap een van ’s werelds de grootste Infor-systeemintegrators. En sinds kort zijn we ook een Benelux-vestiging geopend in Amsterdam, om onze klanten nog beter te kunnen ondersteunen.

GitLab kondigt partnership met IBM aan om klanten te helpen DevOps proces te versnellen

GitLab kondigt partnership met IBM aan om klanten te helpen DevOps proces te versnellen

GitLab, de applicatie die integrale ondersteuning biedt voor het complete DevOps-ontwikkelproces, heeft haar strategische partnership met IBM aangekondigd, waarmee GitLab in de IBM Cloud & Cognitive business Cloud Pak wordt opgenomen.

SAS neemt low-code bedrijf Boemska over  - Acquisitie versnelt AI-integratie in de cloud en in applicaties van derden

SAS neemt low-code bedrijf Boemska over - Acquisitie versnelt AI-integratie in de cloud en in applicaties van derden

SAS, marktleider in analytics, heeft Boemska overgenomen, een technologiebedrijf dat gespecialiseerd is in het implementeren van low-code/no-code toepassingen en analytisch workload management voor het SAS®-platform.