Progress Software neemt Modulus over

Progress Software neemt Modulus over. Modulus voorziet in een Platform-as-a-Service (PaaS) voor eenvoudige hosting, implementatie, scaling en monitoring van data-intensieve, real-time applicaties die krachtige, snelgroeiende Node.js- en MongoDB-technologieën gebruiken.
Met Modulus Node.js en MongoDB cloud-platform vereenvoudigt en versnelt Modulus de ontwikkeling van apps. Deze apps zijn schaalbaar, altijd verbonden en worden constant gemonitord. Het Modulus-platform is geschikt voor real-time SaaS, mobile-, social- en Big Data-apps die draaien op verschillende devices. Het platform kan grote datastromen aan dankzij de ingebouwde prestatiemonitoring en -analysemogelijkheden.
Hosted service of on-premise
Het Modulus-platform wordt aangeboden als hosted service en kan door grote bedrijven ook worden ingezet in publieke, private en hybride clouds alsook binnen een on-premise infrastructuur. Modulus Enterprise is beschikbaar als gelicentieerde uitgave. Hierdoor zijn bedrijven en ISV’s in staat om moderne apps sneller en tegen lagere kosten te gebruiken.
Met de toevoeging van de Modulus-mogelijkheden aan het PaaS-portfolio, kan Progress nu een allesomvattend aanbod leveren van cloud-, mobile-, hybride en on-premise ontwikkeling, data- en business rules-technologieën.
Sterke groei
"Node.js is ontworpen voor applicaties van hoge kwaliteit en het platform maakt een sterke groei door", zegt James Governor, medeoprichter van industrie-analistenorganisatie RedMonk. "Node.js heeft een grote invloed op de enterprise IT-markt. Progress neemt Modulus PaaS over om de Node.js-hindernissen op het gebied van implementatie en beheer te verlagen."
"Node.js en MongoDB staan aan de basis van de nieuwe generatie apps die ontwikkeld worden door bedrijven die hun klanten graag beter willen begrijpen en interactie willen bewerkstelligen", zegt Phil Pead, president en CEO van Progress. "De Modulus-mogelijkheden zijn een perfecte aanvulling op het Progress Pacific PaaS-platform. Het zorgt ervoor dat wij bedrijven en ISV's een volledige reeks aan leidende app development- en deployment-technologieën kunnen bieden."

Meer over
Lees ook
OutSystems en Omnext lanceren applicaties voor risicoanalyses en inzicht in houdbaarheid van code

OutSystems en Omnext lanceren applicaties voor risicoanalyses en inzicht in houdbaarheid van code

OutSystems lanceert twee nieuwe oplossingen voor het reviewen van code. Dit doen zij samen met partner Omnext, specialist in het ombouwen van legacy-systemen naar moderne systemen. De nieuwe applicaties, genaamd Omnext Fit en Stay Fit, helpen organisaties de met OutSystems ontwikkelde applicaties te laten voldoen aan de laatste ontwikkelingen op het...

Ontwikkelaars krijgen minder toegang tot gebruikersdata Facebook

Ontwikkelaars krijgen minder toegang tot gebruikersdata Facebook

Facebook gaat de toegang van ontwikkelaars tot informatie van gebruikers verder beperken. Ontwikkelaars krijgen niet alleen standaard toegang tot minder data, maar verliezen deze toegang ook indien mensen hun app langer dan drie maanden niet gebruiken. Wie toegang wil krijgen tot meer gedetailleerde informatie, heeft hiervoor toestemming van Facebook...

MuleSoft wordt onderdeel van Salesforce

MuleSoft wordt onderdeel van Salesforce

Salesforce neemt MuleSoft over, een Amerikaans bedrijf dat het integratieplatform Anypoint Platform levert om SaaS en enterprise applicaites in de cloud en on-premises omgevingen met elkaar te verbinden. Salesforce betaalt 5,9 miljard dollar, omgerekend 4,8 miljard euro, voor MuleSoft. Meer dan 1.200 bedrijven in zestig landen wereldwijd maken gebruik...