OutSystems en Omnext lanceren applicaties voor risicoanalyses en inzicht in houdbaarheid van code

OutSystems lanceert twee nieuwe oplossingen voor het reviewen van code. Dit doen zij samen met partner Omnext, specialist in het ombouwen van legacy-systemen naar moderne systemen. De nieuwe applicaties, genaamd Omnext Fit en Stay Fit, helpen organisaties de met OutSystems ontwikkelde applicaties te laten voldoen aan de laatste ontwikkelingen op het gebied van onderhoud, betrouwbaarheid, prestaties en beveiliging. Dit verkleint de kans op technical debt in de software voor livegang.

Omnext Fit en Stay Fit

outsystems-300x65 De nieuwe applicaties geven organisaties een onafhankelijke en gevalideerde risico-analyse aan de hand van rapportages en dashboards. Organisaties zijn met deze applicaties in staat om de kwaliteit te controleren en aanpassingen te doen waar nodig. De applicatie Omnext Fit analyseert een momentopname en daaruit komt een diepgaande risico-analyse op basis van het ISO 25010-kwaliteitsmodel. Vervolgens kunnen klanten kiezen voor de applicatie Omnext Stay Fit. Daarmee wordt een risico-analyse gepland aan de hand van de wensen van de klant, bijvoorbeeld na een sprint of een bepaalde periode.

Risico-analyse van applicaties

Met het gebruik van Omnext-applicaties helpt KPMG haar klanten om potentiële risico’s in codes te identificeren en te verhelpen. KPMG is een internationale accountants- en adviesorganisatie en was afgelopen jaar OutSystems-partner van het jaar. Als onderdeel van de lancering bieden Omnext en KPMG OutSystems-klanten een gratis analyse van hun applicaties (de Omnext Quik Fit-test). In de resultaten van deze analyse staan onder andere de algemene risico’s en worden best practices benoemd.

Joost Koedijk, partner digital enablement bij KPMG: “OutSystems levert applicaties die veel werk uit handen van developers neemt. Development is zelden perfect en fouten komen vaak voor. Met Omnext Fit Test doen we een diepgaande risico-analyse van de ontwikkelde software van onze klanten. Hiermee controleren we onder andere de kwaliteit en betrouwbaarheid van hun software.”

Mike Hughes, senior productmarketing bij OutSystems: “IT-teams die werken met Low-Code-software ontwikkelen sneller dan ooit. Daarom is het noodzakelijk dat de code die wij bouwen of toevoegen aan bestaande software geen technical debts bevat. De applicaties, die in nauwe samenwerking met Omnext zijn ontwikkeld, bieden rust voor organisaties. Organisaties zorgen er nu namelijk op een nieuwe manier voor dat hun software geen onnodige risico’s met zich meedraagt. Daarnaast kan de geanalyseerde software op deze manier geen impact hebben op een livegang.”

Lees ook
Living Documentation - de pot met goud aan het einde van de BDD-regenboog

Living Documentation - de pot met goud aan het einde van de BDD-regenboog

Living Documentation is documentatie die het team automatisch op de hoogte stelt wanneer het verouderd of onjuist is. En het is gratis als je de Behavior-Driven Development (BDD) aanpak volgt.

Astrid Boeijen CEO Brightlands Smart Services Campus

Astrid Boeijen CEO Brightlands Smart Services Campus

Astrid Boeijen, nu nog directeur van de CBS-vestiging in Heerlen en hoofddirecteur Dataservices, Research en Innovatie van het CBS, wordt de nieuwe Chief Executive Officer van de Brightlands Smart Services Campus in Heerlen.

'Cisco overweegt Turbonomics over te nemen'

'Cisco overweegt Turbonomics over te nemen'

Cisco Systems overweegt Turbonomics over te nemen, een startup gespecialiseerd in cloud management software. Met de overname zou Cisco een voorsprong in automatiseringstechnologie willen creëren ten opzichte van concurrenten als Hewlett Packard Enterprise. De website The Information meldt dat Cisco al gesprekken heeft gevoerd met Turbonomics over een...