Optimo Groep neemt Optimo ERP B.V. en Optimo Payroll B.V. volledig over

Optimo

Outsourcing- en consultancy-dienstverlener de Optimo Groep maakt bekend dat het alle aandelen van Optimo ERP B.V. en Optimo Payroll B.V. heeft overgenomen. De Optimo Groep B.V. heeft het honderd procentsbelang in beide bedrijven verkregen door het overnemen van de aandelen van Verhoeve Holding B.V.
Volgens oprichter Daniel Ballijns past deze stap in de strategie van de Optimo Groep om verder te groeien en van Optimo een groep van samenwerkende bedrijven te maken. “Wij willen de komende tijd elk half jaar een nieuwe dienstverlening introduceren. Dat kan gaan om een afsplitsing van een bestaande businessunit of om een dienst voor een specifieke doelgroep. We hebben daarin al stappen gezet met nieuwe dienstverlening, zoals werving en selectie en detachering van salaris- en personeelsadministrateurs. Voor de nieuwe units zoeken we leidinggevenden binnen de eigen organisatie. Zij hebben tevens de mogelijkheid deel te nemen in het bedrijf, zodat er een maximaal commitment is. Bovendien staat dit model garant voor optimale klantenservice, omdat we gezamenlijk dezelfde klanten bedienen op basis van nauwe, onderlinge samenwerking.”
Vanaf het eerste uur is Robert van Engelenburg betrokken geweest bij Optimo. Als medeoprichter is Van Engelenburg ook toegetreden als aandeelhouder. “De groei van Optimo is alleen maar mogelijk door onze enthousiaste medewerkers die elke dag met veel plezier en passie voor onze opdrachtgevers aan het werk zijn. De kansen die wij onze medewerkers bieden zijn eindeloos, zelfs tot aan aandeelhouder”, zegt Van Engelenburg.
De Optimo Groep bestaat uit Optimo ERP en Optimo Payroll en levert een totale dienstverlening op gebieden als outsourcing van payroll en HR, projectleiding, optimalisatie, conversie en functioneel beheer. Dit gebeurt op basis van AFAS Profit. Naast de bestaande dienstverlening zal de Optimo Groep zich verder specialiseren in het detacheren van payroll-specialisten en werving en selectie voor opdrachtgevers.
De Optimo Groep is gevestigd in Leusden en groeide de afgelopen twee jaar van zes naar veertig medewerkers. De organisatie sluit naast de autonome groei verdere overnames niet uit.

Meer over
Lees ook
Scandinavische DevOps-specialisten vergroten hun slagkracht

Scandinavische DevOps-specialisten vergroten hun slagkracht

Eficode, een Finse DevOps specialist met een vestiging in Amsterdam, heeft het Deense Praqma overgenomen. Praqma is eveneens een in DevOps gespecialiseerd adviesbureau met kantoren in Denemarken, Zweden en Noorwegen. Met deze transactie voegt Eficode nog een land toe aan zijn portfolio (Noorwegen). Voor Praqma komen er zelfs drie landen bij: Finland,...

Qlik neemt CrunchBot en Crunch Data over voor verbeterde spraakgestuurde analyses

Qlik neemt CrunchBot en Crunch Data over voor verbeterde spraakgestuurde analyses

Qlik heeft de AI-analysebot van CrunchBot overgenomen, tegelijk met het ervaren AI-team van Crunch Data Inc. Analyse-resultaten die dankzij deze oplossingen in natuurlijke taal worden aangeboden, bieden verbeterde inzichten aan gebruikers, zowel in Qlik Sense als in populaire samenwerkingstools zoals Slack, Skype, Salesforce Chat en Microsoft Teams....

Meeesters in IT neemt BT Advise Staffing Nederland over

Meeesters in IT neemt BT Advise Staffing Nederland over

Meeesters in IT heeft BT Advise Staffing in Nederland overgenomen. BT Advise Staffing is een consultancy business of unit die projectmanagers, servicemanagers en windows- en netwerkbeheerders levert aan meer dan 30 klanten in Nederland. De BT Advise Staffing activiteiten in Nederland, die vorig jaar een omzet van ongeveer 14 miljoen euro boekten, biedt...