Oprichters Yoast SEO nemen belang in WordProof

Wordproof_io

Marieke van de Rakt en Joost de Valk, de oprichters en eigenaren van de populairste WordPress SEO-plugin Yoast met 10 miljoen+ gebruikers, hebben een belang genomen in de Nederlandse startup WordProof. Daarmee wordt een belangrijke stap gezet naar de verdere ontwikkeling van het Timestamp Ecosysteem van WordProof om het internet met inzet van blockchain veiliger te maken.

WordProof bouwt aan een Timestamp Ecosysteem, dat binnenkort op meer dan één blockchain beschikbaar zal zijn. Op dit moment is er al een zeer gebruiksvriendelijke WordPress- plugin waarmee een derde van de websites wereldwijd al toegang heeft tot het WordProof Timestamp Ecosysteem. Daarnaast kunnen gebruikers ook zelf documenten en bestanden timestampen met een losse tool en is er een revisie-tool beschikbaar.

De vergaande samenwerking met Yoast helpt om fakenieuws en fraude op het internet tegen te gaan door het timestampen van inhoud op het internet te combineren met zoekmachine-optimalisatie. “Met Joost aan boord hebben we de juiste expertise in huis gehaald om in de nabije toekomst een universele timestamp-standaard te ontwikkelen, waardoor zoekmachines websites op de beste manier kunnen indexeren”, aldus WordProof-oprichter Sebastiaan van der Lans.

“Vanuit het oogpunt van uitgevers is het belangrijk dat je kunt bewijzen dat jij de eerste bent die een stuk heeft gepubliceerd, waardoor onomstotelijk vaststaat dat jij de auteur bent. WordProof zet daarmee grote stappen vooruit voor zowel social sharing sites als zoekmachines,” aldus Joost de Valk.

Recent werd ook al bekend dat WordProof een innovatiesubsidie heeftgekregen van de tech-gigant Block.One en dat het Innovatiefonds Noord-Holland een financiering heeft verstrekt aan WordProof. Ook heeft WordProof in de finale van de wedstrijd “Blockchain for social good” van de Europese Unie €1 miljoen prijzengeld in de wacht gesleept.

 

Meer over
Lees ook
Internationale bedrijven versnellen transacties op een veilige manier

Internationale bedrijven versnellen transacties op een veilige manier

Oracle Blockchain Cloud Service is vanaf nu beschikbaar. Met deze dienst kunnen organisaties eenvoudig blockchainnetwerken bouwen voor veiligere en efficiëntere transacties, en om goederen wereldwijd te kunnen volgen in de supply chain. Bedrijven over de gehele wereld hebben eerder al een early-adopterversie van deze dienst geïmplementeerd. Blockchain...

Pega maakt de weg vrij voor blockchain bij onboarding van klanten

Pega maakt de weg vrij voor blockchain bij onboarding van klanten

Pegasystems kondigde tijdens Pegaworld in Las Vegas Pega Blockchain Innovation Kit aan om het gebruik van blockchain aan te tonen binnen de onboarding-applicaties van Pega. De downloadbare kit biedt een proof of concept (POC) template voor banken om te testen hoe Pega Know Your Customer (KYC) en Pega Client Lifecycle Management (CLM) Ethereum blockchain...

Akamai en MUFG kondigen op blockchain gebaseerd betaalnetwerk aan

Akamai en MUFG kondigen op blockchain gebaseerd betaalnetwerk aan

Akamai Technologies en MUFG hebben plannen onthuld voor een nieuw, op blockchain gebaseerd, online betaalnetwerk. Het netwerk biedt next-generation schaalbaarheid en responsiviteit voor betaaltransacties. Het hyperscale-betaalnetwerk wordt ondersteund door een nieuw ontwikkelde blockchain-architectuur die meer dan één miljoen transacties per seconde...