Oprichters Yoast SEO nemen belang in WordProof

Wordproof_io

Marieke van de Rakt en Joost de Valk, de oprichters en eigenaren van de populairste WordPress SEO-plugin Yoast met 10 miljoen+ gebruikers, hebben een belang genomen in de Nederlandse startup WordProof. Daarmee wordt een belangrijke stap gezet naar de verdere ontwikkeling van het Timestamp Ecosysteem van WordProof om het internet met inzet van blockchain veiliger te maken.

WordProof bouwt aan een Timestamp Ecosysteem, dat binnenkort op meer dan één blockchain beschikbaar zal zijn. Op dit moment is er al een zeer gebruiksvriendelijke WordPress- plugin waarmee een derde van de websites wereldwijd al toegang heeft tot het WordProof Timestamp Ecosysteem. Daarnaast kunnen gebruikers ook zelf documenten en bestanden timestampen met een losse tool en is er een revisie-tool beschikbaar.

De vergaande samenwerking met Yoast helpt om fakenieuws en fraude op het internet tegen te gaan door het timestampen van inhoud op het internet te combineren met zoekmachine-optimalisatie. “Met Joost aan boord hebben we de juiste expertise in huis gehaald om in de nabije toekomst een universele timestamp-standaard te ontwikkelen, waardoor zoekmachines websites op de beste manier kunnen indexeren”, aldus WordProof-oprichter Sebastiaan van der Lans.

“Vanuit het oogpunt van uitgevers is het belangrijk dat je kunt bewijzen dat jij de eerste bent die een stuk heeft gepubliceerd, waardoor onomstotelijk vaststaat dat jij de auteur bent. WordProof zet daarmee grote stappen vooruit voor zowel social sharing sites als zoekmachines,” aldus Joost de Valk.

Recent werd ook al bekend dat WordProof een innovatiesubsidie heeftgekregen van de tech-gigant Block.One en dat het Innovatiefonds Noord-Holland een financiering heeft verstrekt aan WordProof. Ook heeft WordProof in de finale van de wedstrijd “Blockchain for social good” van de Europese Unie €1 miljoen prijzengeld in de wacht gesleept.

 

Meer over
Lees ook
Workfront introduceert Scenario Planner, voor bedrijfsbreed work management

Workfront introduceert Scenario Planner, voor bedrijfsbreed work management

Voor het eerst in de geschiedenis, zet Workfront Scenario Planner het intellectuele kapitaal van ondernemingen en het werk van kenniswerkers op de eerste rang - van strategische planning tot de uitvoering ervan.

The X Factor

The X Factor

Wat is dit mysterieuze element dat sommige producten enorm succesvol maakt, terwijl andere falen? Bestaat er een geheime saus, een 'X-factor', die succes in IT definieert?

Blockchain-technologie: het automatiseren van het niet-testbare

Blockchain-technologie: het automatiseren van het niet-testbare

Tijdens haar keynote lezing op Test Automation Days onderzoekt Rhian Lewis enkele van de grote uitdagingen en potentiële valkuilen van blockchain aan de hand van haar eigen ervaringen.