Ontwikkelaars bouwen in Hackatrain toepassingen om treinreizen aangenamer te maken

De eerste Nederlandse Hackatrain is dinsdag vanuit Amsterdam vertrokken. 45 tech-talenten hebben tijdens de 6,5 uur durende rit nieuwe toepassingen bedacht die reizen met de trein aangenamer maken. Voorwaarde daarbij is dat de reiziger die toepassing onbelemmerd via zijn eigen mobiele apparaat kan gebruiken. De winnaar van de wedstrijd wordt morgen bekend gemaakt.
In de Hackatrain, een initiatief van By White!, Ordina, NS, Amsterdam Creative Industries Network en Tech Open Air, waren techneuten, developers, marketeers en jonge ondernemers op het gebied van ICT en design aanwezig. De deelnemers hebben van de NS openbare data en API’s tot hun beschikking gekregen, waarmee zij gedurende de gehele reis hebben kunnen werken. Een kwartier voordat de Hackatrain in Berlijn aankwam, moesten de deelnemers hun oplossing inleveren bij de jury. Tijdens de reis konden zij vijf consultants van Ordina raadplegen die ook aan boord waren. De consultants zijn specialisten op het gebied van technologische ontwikkelingen op spoorgebied, innovatie, programmeren en GEO-ICT en adviseren de deelnemers bij het ontwerpen van een toepassing.

Top 3 beste ideëen

Een vakjury beoordeelt de toepassingen op innovatie, creativiteit en haalbaarheid. De bekendmaking van de top 3 beste ideeën is op 16 juli. Deze top 3 teams pitchen in september bij de NS voor een driekoppige jury. Het winnende team krijgt een round-trip Europese treinkaart. Terwijl de jury zich over de resultaten buigt, vermaken de deelnemers zich op Tech Open Air in Berlijn. Tech Open Air is een driedaags interdisciplinair technologiefestival, waar technologie, muziek, kunst en wetenschap samen worden gebracht. Dit jaar vindt het festival plaats op 15, 16 en 17 juli.
De Hackatrain is een initiatief van By White!, Ordina, NS, Amsterdam Creative Industries Network en Tech Open Air.

Dossiers
Meer over
Lees ook
Veracode publiceert State of Software Security deel 11

Veracode publiceert State of Software Security deel 11

Veracode, de grootste internationale leverancier van oplossingen voor application security testing (AST), presenteert vandaag zijn State of Software Security (SOSS) rapport deel 11. Het rapport toont onder meer aan dat de meeste applicaties minimaal één beveiligingslek bevatten en dat het verhelpen van dergelijke kwetsbaarheden gewoonlijk maanden kost.

Progress introduceert Fiddler Everywhere

Progress introduceert Fiddler Everywhere

Progress de toonaangevende leverancier van software en technologie voor applicatieontwikkeling en digitale ervaringen, heeft vandaag de introductie aangekondigd van Progress Fiddler™ Everywhere. Dit is de nieuwste versie van de populaire proxy tool voor het debuggen van websites die door vier miljoen ontwikkelaars en honderdduizenden organisaties wereldwijd...

Tableau en Einstein Analytics fuseren: Einstein Analytics wordt Tableau CRM

Tableau en Einstein Analytics fuseren: Einstein Analytics wordt Tableau CRM

Tableau Software onthulde tijdens zijn jaarlijkse Tableau Conference zijn plannen voor de integratie van Einstein Analytics van Salesforce met Tableau. De combinatie levert organisaties het meest uitgebreide en diepgaande analyseplatform op dat er op de markt beschikbaar is. Einstein Analytics zal verdergaan onder de naam Tableau CRM