Novel-T en SAS werken aan datagedreven startups

SAS

SAS en Novel-T gaan samenwerken om innovatieve startups sneller te laten groeien. Samen hebben Novel-T en analytics specialist SAS een specifiek aanbod ontwikkeld om innovaties aan te jagen en te helpen meer datagedreven te worden. Dit varieert van ondersteuning op het gebied van data analytics en AI tot kennis en advies. Ook krijgen ze de beschikking tot een breed netwerk. Geen one-size fits all aanpak, maar maatwerk voor startups om het optimale uit hun vernieuwende business te halen.

Partnership Novel-T en SAS D[N]A Lab

De samenwerking tussen SAS en Novel-T bestaat uit de volgende onderdelen:

  • SAS treedt toe tot het ecosystem van Novel-T
    De organisaties die onderdeel zijn van het Novel-T ecosysteem werken samen om startups te ondersteunen op het gebied van financiering, het werven van talent, kennis en faciliteiten en netwerken. Novel-T heeft de ambitie om het best presterende ecosysteem ter wereld te vormen.
  • Toegang tot SAS D[N]A Lab resources als onderdeel van het Novel-T ADVANCED programma
    Deelnemers van het ADVANCED programma, de ‘toppers’ onder de startups met gevalideerde business ideeën, wordt de mogelijkheid geboden om met SAS aan de slag te gaan. Als ze bepaalde milestones, zogenaamde ‘perks’, binnen het programma halen, kunnen ze aanspraak maken op SAS D[N]A Lab resources in de vorm van masterclasses, consulting en advies en toegang tot de SAS D[N]A Cloud.
  • Ondersteuning bij ontwikkeling naar datagedrevenheid
    SAS gaat Novel-T zelf ook helpen om meer inzichten uit hun eigen data te halen en hun eigen processen te verbeteren door middel van de inzet van analytics en AI.

“We zien dat niet alleen universiteiten, maar ook diverse gevestigde én jonge bedrijven het lastig vinden om de slag te maken naar een datagedreven organisatie. We hopen dat we zowel Novel-T als hun startups met raad en daad kunnen bijstaan om zo een versnelling te realiseren op het gebied van de inzet van analytics en AI”, aldus Arthur de Crook, director SAS D[N]A Lab. “Vanuit het open innovatieplatform SAS D[N]A Lab dragen we graag bij aan de innovatie en groei van organisaties die een positieve impact op de wereld kunnen maken.” 

“De ambitie van Novel-T is om het best presterende ecosysteem ter wereld te ontwikkelen, om innovatie aan te jagen met behulp van de kennis van studenten en de beschikbare resources uit het ecosysteem. Wij zien de waarde en kracht van voorspellende data analytics, maar helaas is dat vaak nog geen onderdeel van het curriculum. Terwijl het wel zeer relevant is voor startups en andere organisaties”, aldus Mike Verkouter, Manager Startup Acceleration. “De samenwerking met SAS D[N]A Lab zorgt ervoor dat we startups nu kunnen ondersteunen met al hun analytics en AI-vraagstukken en hen helpen met de zoektocht naar het gouden ei.”

Lees ook
Regio Utrecht gaat samenwerking aan rond open data

Regio Utrecht gaat samenwerking aan rond open data

De gemeenten Amersfoort, Utrecht, Hilversum, Veenendaal, Zeist, Soest, Lopik, Leusden, Vianen, IJsselstein, Montfoort en de provincie Utrecht gaan een samenwerking aan rond open data. Door kennis en ervaring te delen op het gebied van open data willen de partijen elkaar helpen vooruitgang te boeken met open data. Andere overheden in de regio kunnen...

SQS en Siemens PLM ondersteunen het proces van zand tot klant

SQS en Siemens PLM ondersteunen het proces van zand tot klant

SQS, leverancier van oplossingen voor kwaliteitsbeheer en het testen van beheersoftware voor de levenscyclus van een product (Product Life Cycle Management, PLM), is een samenwerkingsverband aangegaan met Siemens. De bedrijven gaan gezamenlijk end-to-end testoplossingen aanbieden voor klanten in de auto-, luchtvaart, hightech en olie- en transportsector.Siemens...

IBM en StartupJuncture bieden platform voor zelflerende technologie

IBM en StartupJuncture bieden platform voor zelflerende technologie

De Nederlandse website StartupJuncture en IBM gaan samenwerken. Middels gezamenlijke content zullen beide partijen inzicht bieden in de laatste ontwikkelingen op het gebied van cognitieve en zelflerende technologie in het Nederlandse startup ecosysteem. Daarnaast willen ze de Nederlandse initiatieven en oplossingen die al gebruik maken van deze technologie...