Nokia lanceert slimme launcher voor Android

nokia-zlauncher-android

Nokia lanceert Zlauncher, een launcher waarmee je de bestaande launcher van het Android-platform kunt vervangen. De tool leert welke apps de gebruiker het meest gebruikt en toont deze automatisch in het launchscherm.
Zlauncher is een intelligente launcher die nauwlettend het gedrag van gebruikers in de gaten houdt. Het launchscherm wordt door de tool continu aangepast, zelfs op basis van tijd. De tool kijkt bijvoorbeeld welke apps een gebruiker 's ochtends, 's middags en 's avonds gebruikt en toont op deze dagdelen verschillende launchschermen. Gebruikers hebben hierdoor altijd de apps tot hun beschikking die zij op dat tijdstip het meest gebruiken.
Het is opvallend dat Nokia met een oplossing voor het Android-platform. Het bedrijf is namelijk onlangs overgenomen door Microsoft. In de overeenkomst die hiervoor is gesloten hebben de bedrijven vastgelegd dat Nokia zelf geen smartphones meer mag verkopen. Het ontwikkelen voor software voor andere mobiele platformen dan Windows Phone is kennelijk voor Nokia nog wel toegestaan.
 

Meer over
Lees ook
Thinkwise low-code platform krijgt nieuwe universele gebruikersinterface

Thinkwise low-code platform krijgt nieuwe universele gebruikersinterface

Universal GUI biedt state-of-the-art gebruikerservaring op elk apparaat

BlackBerry gaat betaalde apps uit BlackBerry World verwijderen

BlackBerry gaat betaalde apps uit BlackBerry World verwijderen

Verschillende appontwikkelaars zijn door BlackBerry erop gewezen dat het bedrijf hun betaalde software op 31 maart uit de appwinkel BlackBerry World gaat verwijderen. Alle content in BlackBerry World wordt gratis beschikbaar en alle betaalmechanismen worden uitgeschakeld. Dit melden verschillende ontwikkelaars op Twitter. BlackBerry kondigde eerder...

Bedrijven offeren mobiele veiligheid op voor prestatie- en omzetwinst

Bedrijven offeren mobiele veiligheid op voor prestatie- en omzetwinst

Ruim een kwart van de professionals die betrokken zijn bij de uitrol en het beheer van mobiele apparaten binnen bedrijven ziet mobiele apparaten als een significante bedreiging voor de digitale veiligheid van hun organisatie. Bedrijven zijn vooral bezorgd over de dreiging die mobiele apparaten opleveren voor hun data en bedrijfsvoering. Opvallend genoeg...