Nokia lanceert slimme launcher voor Android

nokia-zlauncher-android

Nokia lanceert Zlauncher, een launcher waarmee je de bestaande launcher van het Android-platform kunt vervangen. De tool leert welke apps de gebruiker het meest gebruikt en toont deze automatisch in het launchscherm.
Zlauncher is een intelligente launcher die nauwlettend het gedrag van gebruikers in de gaten houdt. Het launchscherm wordt door de tool continu aangepast, zelfs op basis van tijd. De tool kijkt bijvoorbeeld welke apps een gebruiker 's ochtends, 's middags en 's avonds gebruikt en toont op deze dagdelen verschillende launchschermen. Gebruikers hebben hierdoor altijd de apps tot hun beschikking die zij op dat tijdstip het meest gebruiken.
Het is opvallend dat Nokia met een oplossing voor het Android-platform. Het bedrijf is namelijk onlangs overgenomen door Microsoft. In de overeenkomst die hiervoor is gesloten hebben de bedrijven vastgelegd dat Nokia zelf geen smartphones meer mag verkopen. Het ontwikkelen voor software voor andere mobiele platformen dan Windows Phone is kennelijk voor Nokia nog wel toegestaan.
 

Meer over
Lees ook
Windows 95:  25 jaar oud en bepalend voor de GUI

Windows 95: 25 jaar oud en bepalend voor de GUI

Op 24 augustus is het 25 jaar geleden dat Microsoft Windows 95 lanceerde. De impact van dit OS is tot op vandaag de dag zichtbaar. Internet, office applicaties en ook games hebben op enorme wijze van dit softwarepakket geprofiteerd.

The X Factor

The X Factor

Wat is dit mysterieuze element dat sommige producten enorm succesvol maakt, terwijl andere falen? Bestaat er een geheime saus, een 'X-factor', die succes in IT definieert?

GitLab maakt programma GitLab Commit - Virtual bekend

GitLab maakt programma GitLab Commit - Virtual bekend

Amsterdam, juli 2020 - GitLab heeft vandaag het programma voor GitLab Commit–Virtual bekend gemaakt; Gitlab’s eerste 24-uurs users event. Dit event waarbij DevOps strategieën en verhalen centraal staan, zal plaatsvinden op 26 augustus 2020.