Nokia lanceert slimme launcher voor Android

nokia-zlauncher-android

Nokia lanceert Zlauncher, een launcher waarmee je de bestaande launcher van het Android-platform kunt vervangen. De tool leert welke apps de gebruiker het meest gebruikt en toont deze automatisch in het launchscherm.
Zlauncher is een intelligente launcher die nauwlettend het gedrag van gebruikers in de gaten houdt. Het launchscherm wordt door de tool continu aangepast, zelfs op basis van tijd. De tool kijkt bijvoorbeeld welke apps een gebruiker 's ochtends, 's middags en 's avonds gebruikt en toont op deze dagdelen verschillende launchschermen. Gebruikers hebben hierdoor altijd de apps tot hun beschikking die zij op dat tijdstip het meest gebruiken.
Het is opvallend dat Nokia met een oplossing voor het Android-platform. Het bedrijf is namelijk onlangs overgenomen door Microsoft. In de overeenkomst die hiervoor is gesloten hebben de bedrijven vastgelegd dat Nokia zelf geen smartphones meer mag verkopen. Het ontwikkelen voor software voor andere mobiele platformen dan Windows Phone is kennelijk voor Nokia nog wel toegestaan.
 

Meer over
Lees ook
Fivoor vernieuwt werkplekomgeving met innovatieve oplossing Liquidware

Fivoor vernieuwt werkplekomgeving met innovatieve oplossing Liquidware

Fivoor, een grote landelijke aanbieder van forensische en intensieve psychiatrische zorg, heeft Liquidware gekozen als user environment management-oplossing. Met de software van Liquidware wil de zorgaanbieder sneller en eenvoudiger VDI-werkplekken en applicaties gaan upgraden en zich voorbereiden op hybride werkplekomgevingen.

Oprichters Yoast SEO nemen belang in WordProof

Oprichters Yoast SEO nemen belang in WordProof

Marieke van de Rakt en Joost de Valk, de oprichters en eigenaren van de populairste WordPress SEO-plugin Yoast met 10 miljoen+ gebruikers, hebben een belang genomen in de Nederlandse startup WordProof. Daarmee wordt een belangrijke stap gezet naar de verdere ontwikkeling van het Timestamp Ecosysteem van WordProof om het internet met inzet van blockchain...

Workfront introduceert Scenario Planner, voor bedrijfsbreed work management

Workfront introduceert Scenario Planner, voor bedrijfsbreed work management

Voor het eerst in de geschiedenis, zet Workfront Scenario Planner het intellectuele kapitaal van ondernemingen en het werk van kenniswerkers op de eerste rang - van strategische planning tot de uitvoering ervan.