Mozilla maakt Firefox OS-apps geschikt voor Android

firefox-os

Open Web Apps kunnen voortaan niet alleen draaien op Firefox OS, maar ook op het mobiele besturingssysteem Android. Dit maakt Mozilla bekend.
Open Web Apps zijn applicaties die zijn gebouwd op basis van gestandaardiseerde webtechnologieën. Denk hierbij aan HTML, CSS en JavaScript. Open Web Apps zijn bedoeld om een gestandaardiseerde vorm van apps te creëren en fragmentatie van het web te voorkomen.
Eigen implementatieDeze standaardisatie is op dit moment nog niet volledig. Mozilla heeft bijvoorbeeld een eigen implementatie van Open Web Apps ontwikkeld die geschikt is voor onder andere Firefox OS. Mozilla meldt dat apps die via deze implementatie worden ontwikkeld zijn vanaf nu dus ook geschikt voor Android.
De Open Web Apps draaien voortaan als 'normale' Android-apps. De apps maken gebruik van Web Runtime for Android, dat onderdeel is van Firefox voor Android. Voor ontwikkelaars is de stap interessant aangezien zij voortaan hun Open Web Apps niet alleen op Firefox OS kunnen aanbieden, maar ook op het Android-platform. Ontwikkelaars kunnen apps dus breder distribueren en via deze weg meer verdienen aan de apps.
Open Web Apps voor AndroidOpen Web Apps voor Android worden aangeboden als een Android Installation Package (APK). Deze kunnen door gebruikers worden geïnstalleerd en gebruikt als iedere andere Android-app. Een APK bestaat uit web content ('packaged apps') of een verwijzing naar webcontent ('hosted apps'). Deze content wordt voorzien van een Java/Android wrapper, die de integratie in het Android-besturingssysteem mogelijk maakt. Eenmaal geïnstalleerd wordt de app afgespeeld door Web Runtime for Android.

Dossiers
Meer over
Lees ook
GitLab maakt programma GitLab Commit - Virtual bekend

GitLab maakt programma GitLab Commit - Virtual bekend

Amsterdam, juli 2020 - GitLab heeft vandaag het programma voor GitLab Commit–Virtual bekend gemaakt; Gitlab’s eerste 24-uurs users event. Dit event waarbij DevOps strategieën en verhalen centraal staan, zal plaatsvinden op 26 augustus 2020.

Thinkwise low-code platform krijgt nieuwe universele gebruikersinterface

Thinkwise low-code platform krijgt nieuwe universele gebruikersinterface

Universal GUI biedt state-of-the-art gebruikerservaring op elk apparaat

BlackBerry gaat betaalde apps uit BlackBerry World verwijderen

BlackBerry gaat betaalde apps uit BlackBerry World verwijderen

Verschillende appontwikkelaars zijn door BlackBerry erop gewezen dat het bedrijf hun betaalde software op 31 maart uit de appwinkel BlackBerry World gaat verwijderen. Alle content in BlackBerry World wordt gratis beschikbaar en alle betaalmechanismen worden uitgeschakeld. Dit melden verschillende ontwikkelaars op Twitter. BlackBerry kondigde eerder...