Mozilla maakt Firefox OS-apps geschikt voor Android

firefox-os

Open Web Apps kunnen voortaan niet alleen draaien op Firefox OS, maar ook op het mobiele besturingssysteem Android. Dit maakt Mozilla bekend.
Open Web Apps zijn applicaties die zijn gebouwd op basis van gestandaardiseerde webtechnologieën. Denk hierbij aan HTML, CSS en JavaScript. Open Web Apps zijn bedoeld om een gestandaardiseerde vorm van apps te creëren en fragmentatie van het web te voorkomen.
Eigen implementatieDeze standaardisatie is op dit moment nog niet volledig. Mozilla heeft bijvoorbeeld een eigen implementatie van Open Web Apps ontwikkeld die geschikt is voor onder andere Firefox OS. Mozilla meldt dat apps die via deze implementatie worden ontwikkeld zijn vanaf nu dus ook geschikt voor Android.
De Open Web Apps draaien voortaan als 'normale' Android-apps. De apps maken gebruik van Web Runtime for Android, dat onderdeel is van Firefox voor Android. Voor ontwikkelaars is de stap interessant aangezien zij voortaan hun Open Web Apps niet alleen op Firefox OS kunnen aanbieden, maar ook op het Android-platform. Ontwikkelaars kunnen apps dus breder distribueren en via deze weg meer verdienen aan de apps.
Open Web Apps voor AndroidOpen Web Apps voor Android worden aangeboden als een Android Installation Package (APK). Deze kunnen door gebruikers worden geïnstalleerd en gebruikt als iedere andere Android-app. Een APK bestaat uit web content ('packaged apps') of een verwijzing naar webcontent ('hosted apps'). Deze content wordt voorzien van een Java/Android wrapper, die de integratie in het Android-besturingssysteem mogelijk maakt. Eenmaal geïnstalleerd wordt de app afgespeeld door Web Runtime for Android.

Dossiers
Meer over
Lees ook
BlackBerry gaat betaalde apps uit BlackBerry World verwijderen

BlackBerry gaat betaalde apps uit BlackBerry World verwijderen

Verschillende appontwikkelaars zijn door BlackBerry erop gewezen dat het bedrijf hun betaalde software op 31 maart uit de appwinkel BlackBerry World gaat verwijderen. Alle content in BlackBerry World wordt gratis beschikbaar en alle betaalmechanismen worden uitgeschakeld. Dit melden verschillende ontwikkelaars op Twitter. BlackBerry kondigde eerder...

Bedrijven offeren mobiele veiligheid op voor prestatie- en omzetwinst

Bedrijven offeren mobiele veiligheid op voor prestatie- en omzetwinst

Ruim een kwart van de professionals die betrokken zijn bij de uitrol en het beheer van mobiele apparaten binnen bedrijven ziet mobiele apparaten als een significante bedreiging voor de digitale veiligheid van hun organisatie. Bedrijven zijn vooral bezorgd over de dreiging die mobiele apparaten opleveren voor hun data en bedrijfsvoering. Opvallend genoeg...

NCSC publiceert richtlijnen voor beveiliging mobiele apps

NCSC publiceert richtlijnen voor beveiliging mobiele apps

Het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) publiceert ICT-beveiligingsrichtlijnen voor mobiele apps. De richtlijnen helpen bedrijven gebruikers van mobiele apps die zij publiceren te beschermen tegen cyberaanvallen. Bedrijven publiceren in toenemende mate apps om hun dienstverlening naar klanten te vereenvoudigen, contact met het bedrijf mogelijk...