Microsoft neemt big data specialist Metanautix over

Microsoft neemt Metanautix over. Metanautix richt zich op de integratie van verschillende datastromen zodat deze kan worden geanalyseerd.
Joseph Sirosh, corporate vice president van de Microsoft data group, stelt in een blogpost dat bedrijven tegenwoordig enorme hoeveelheden data verzamelen. Veel organisaties hebben echter moeite verschillende databronnen en datasilo’s te combineren zodat alle informatie die zij hebben verzameld kan worden geanalyseerd. Hierdoor gebruiken veel organisaties slechts een klein deel van de data die zij tot hun beschikking hebben.

Datastromen combineren

Metanautix gaat deze problemen te lijf door de mogelijkheid te bieden gestructureerde, ongestructureerde en semi-gestructureerde datastromen te combineren en geschikt te maken voor analyse. Bedrijven kunnen hierdoor beter profiteren van alle data die zij tot hun beschikking hebben.
De technologie van het bedrijf kan data uit datawarehouses als Oracle, SQL Server, Teradata en open source databases als Cassandra en MongoDB combineren. Alle data blijft hierbij opgeslagen op de oorspronkelijke locatie en hoeft dus niet verplaatst te worden naar een centrale locatie.

Toekomstplannen

Financiële details over de overname zijn niet bekend gemaakt. Microsoft kondigt aan de komende maanden meer details te zullen geven over de integratie van de technologie van Metaunix in haar dataplatform, inclusief SQL Server en de Cortana Analytics Suite.

Dossiers
Lees ook
Scandinavische DevOps-specialisten vergroten hun slagkracht

Scandinavische DevOps-specialisten vergroten hun slagkracht

Eficode, een Finse DevOps specialist met een vestiging in Amsterdam, heeft het Deense Praqma overgenomen. Praqma is eveneens een in DevOps gespecialiseerd adviesbureau met kantoren in Denemarken, Zweden en Noorwegen. Met deze transactie voegt Eficode nog een land toe aan zijn portfolio (Noorwegen). Voor Praqma komen er zelfs drie landen bij: Finland,...

Qlik neemt CrunchBot en Crunch Data over voor verbeterde spraakgestuurde analyses

Qlik neemt CrunchBot en Crunch Data over voor verbeterde spraakgestuurde analyses

Qlik heeft de AI-analysebot van CrunchBot overgenomen, tegelijk met het ervaren AI-team van Crunch Data Inc. Analyse-resultaten die dankzij deze oplossingen in natuurlijke taal worden aangeboden, bieden verbeterde inzichten aan gebruikers, zowel in Qlik Sense als in populaire samenwerkingstools zoals Slack, Skype, Salesforce Chat en Microsoft Teams....

Meeesters in IT neemt BT Advise Staffing Nederland over

Meeesters in IT neemt BT Advise Staffing Nederland over

Meeesters in IT heeft BT Advise Staffing in Nederland overgenomen. BT Advise Staffing is een consultancy business of unit die projectmanagers, servicemanagers en windows- en netwerkbeheerders levert aan meer dan 30 klanten in Nederland. De BT Advise Staffing activiteiten in Nederland, die vorig jaar een omzet van ongeveer 14 miljoen euro boekten, biedt...