Microsoft integreert Xamarin in Visual Studio

Microsoft neemt Xamarin over. Als onderdeel van deze overname wordt Xamarin onderdeel van Visual Studio en gratis beschikbaar voor Visual Studio gebruikers.
visual-studio-logo Dit kondigt Nat Friedman, CEO en medeoprichter van Xamarin, aan in een blogpost. Xamarin wordt onderdeel van iedere versie van Visual Studio, inclusief de populaire Visual Studio Community Edition. Deze versie is gratis beschikbaar voor individuele ontwikkelaars, open source projecten, wetenschappelijk onderzoek, onderwijs en kleine professionele teams. Voor ontwikkelaars op het OS X platform is Xamarin Studio beschikbaar als onderdeel van Visual Studio Professional of Enterprise. Deze ontwikkelaars krijgen gratis toegang tot de nieuwe Xamarin Studio Community Edition.

Mono Project

Daarnaast kondigt Xamarin aan een bijdrage te hebben geleverd aan het Mono Project van de .NET Foundation. Het bedrijf heeft onder andere een aantal verbeteringen voor mobiele apparaten doorgevoerd aan de Mono runtime. Mono wordt opnieuw uitgebracht onder de MIT licentie, waardoor deze door meer gebruikers voor meer doeleinden kan worden ingezet. Om de rechten van gebruikers met betrekking tot Mono en patenten van Microsoft beter inzichtelijk te maken heeft Microsoft daarnaast een ‘patent promise’ gepubliceerd voor Mono. Hierin geeft Microsoft duidelijkheid over het gebruik van zijn patenten en belooft het bedrijf geen stappen te zullen nemen tegen partijen die Mono maken, verkopen, aanbieden, importeren of distribueren. Meer details zijn beschikbaar op het Mono Project blog.
De wijzigingen aan Mono maken het mogelijk .NET runtime in ieder softwareproject, embedded apparaat of game engine te gebruiken. Daarnaast kan C# eenvoudiger worden geïntegreerd in apps en games voor het iOS-, Android-, Mac- en Windows-platform, evenals de game consoles PlayStation 4 en Xbox One.

SDK's worden open source

Ook kondigt Xamarin aan de Xamarin SDK’s voor Android, iOS en Mac in de komende maanden open source te zullen maken onder de MIT licentie. Het gaat hierbij onder andere om native API bindings en de basis command-line tools die nodig zijn om mobiele apps te ontwikkelen. Ook de populaire cross-platform native UI toolkit Xamarin.Forms wordt open source.

Xamarin Insights

Xamarin Insights, een tool die ontwikkelaars helpt bugs in apps op te sporen en te debuggen, wordt geïntegreerd in HockeyApps. Tijdens deze overstap worden blijven bestaande Xamarin Insights klanten ondersteuning ontvangen via hun bestaande contract. Xamarin ontwikkelaars blijven daarnaast vrij Xamarin Insights te integreren in hun apps. Meer informatie is hier beschikbaar.

Dossiers
Meer over
Lees ook
Scandinavische DevOps-specialisten vergroten hun slagkracht

Scandinavische DevOps-specialisten vergroten hun slagkracht

Eficode, een Finse DevOps specialist met een vestiging in Amsterdam, heeft het Deense Praqma overgenomen. Praqma is eveneens een in DevOps gespecialiseerd adviesbureau met kantoren in Denemarken, Zweden en Noorwegen. Met deze transactie voegt Eficode nog een land toe aan zijn portfolio (Noorwegen). Voor Praqma komen er zelfs drie landen bij: Finland,...

Qlik neemt CrunchBot en Crunch Data over voor verbeterde spraakgestuurde analyses

Qlik neemt CrunchBot en Crunch Data over voor verbeterde spraakgestuurde analyses

Qlik heeft de AI-analysebot van CrunchBot overgenomen, tegelijk met het ervaren AI-team van Crunch Data Inc. Analyse-resultaten die dankzij deze oplossingen in natuurlijke taal worden aangeboden, bieden verbeterde inzichten aan gebruikers, zowel in Qlik Sense als in populaire samenwerkingstools zoals Slack, Skype, Salesforce Chat en Microsoft Teams....

Meeesters in IT neemt BT Advise Staffing Nederland over

Meeesters in IT neemt BT Advise Staffing Nederland over

Meeesters in IT heeft BT Advise Staffing in Nederland overgenomen. BT Advise Staffing is een consultancy business of unit die projectmanagers, servicemanagers en windows- en netwerkbeheerders levert aan meer dan 30 klanten in Nederland. De BT Advise Staffing activiteiten in Nederland, die vorig jaar een omzet van ongeveer 14 miljoen euro boekten, biedt...