Meer dan 4,5 miljoen gebruikers wereldwijd voor Odoo

odoo

Odoo heeft een minderheidsinvestering van 90 miljoen dollar gesloten. De nieuwe investeerder Summit Partners sluit zich aan bij het management en de huidige aandeelhouders, waaronder de SRIW, Sofinnova en XAnge in het ondersteunen van Odoo's snelle productontwikkeling en voortdurende wereldwijde expansie.

Met meer dan 4,5 miljoen gebruikers wereldwijd is Odoo de meest geïnstalleerde bedrijfssoftware ter wereld. De oplossingen van het bedrijf zijn ontworpen om bedrijven van elke omvang te ondersteunen, met een flexibele, volledig uitgeruste en geïntegreerde suite van applicaties om alle aspecten van een bedrijf te beheren. Odoo's functionaliteit omvat traditionele ERP, inclusief boekhouding, voorraad, MRP en CRM, maar ook bredere zakelijke behoeften zoals projectmanagement, marketing, human resources, website-bouwer, eCommerce, kassa en meer. Met een modulaire aanpak, Odoo biedt betaalbare, aanpasbare en eenvoudig te gebruiken software die schalen met de zakelijke behoeften als een bedrijf groeit.

"Mijn doel bij de oprichting van Odoo was om een verschil te maken. Ik wou software ontwikkelen die de groei van bedrijven stimuleert en de wereld verandert", zegt Fabien Pinckaers, oprichter van en CEO. "Om dit te bereiken, hebben we hard moeten werken, een team moeten opbouwen en bij elke stap moeten innoveren. Ik ben ongelooflijk trots op waar Odoo vandaag de dag is en de gepassioneerde gemeenschap die we hebben opgebouwd - en we zijn nog maar net begonnen."

Sinds 2015 werkt Odoo met een open core business model dat zijn open-source product, Odoo Community, combineert met een suite van eigen core apps via Odoo Enterprise. Naast de 30 applicaties die in Odoo Enterprise worden aangeboden, heeft Odoo's gemeenschap van 20.000 actieve leden wereldwijd meer dan 16.000 apps bijgedragen die een breed spectrum van zakelijke behoeften dekken. Met een omzetgroei van meer dan 50% in de afgelopen tien jaar is Odoo een van de belangrijkste technologische succesverhalen van België. Om de groei en wereldwijde expansie van het bedrijf te ondersteunen, heeft Odoo zijn team uitgebreid tot 750 medewerkers, inclusief de toevoeging van meer dan 300 teamleden in 2019. Odoo heeft internationale kantoren in San Francisco, India, Hongkong en Dubai om een wereldwijd klantenbestand te ondersteunen.