Kyte biedt een alternatief voor pair programming

Pair programming is een vorm van programmeren waarbij twee programmeurs samenwerken op één machine om elkaar fouten te op te sporen en te corrigeren. Kite biedt een alternatief voor pair programming, waarbij in plaats van een programmeur een intelligentie softwaretool meekijkt over de schouder van de ontwikkelaar.
Kite is een systeem dat tijdens het programmeren allerlei voorbeelden en documentatie toont voor de libraries en terminal commands die een programmeur gebruikt. De informatie die Kite programmeurs voorschotelt wordt verzameld op internet. Kite kan fouten tijdens het programmeren detecteren en helpt deze fouten te corrigeren. Het systeem neemt hiermee het werk van de tweede programmeur in pair programming over.
De tool werkt als een desktopapplicatie en kan in combinatie met code editors en IDE’s worden gebruikt. Daarnaast is het mogelijk Kite met deze tools te integreren. Op dit moment ondersteunt Kite Python, Atom, emacs, PyCharm, Sublime Text en vim. Het systeem werkt daarnaast alleen op OS X. Het team achter Kite werkt aan ondersteuning voor meer programmeertalen en ondersteuning voor Linux en Windows.