Internationale bedrijven versnellen transacties op een veilige manier

Oracle Blockchain Cloud Service is vanaf nu beschikbaar. Met deze dienst kunnen organisaties eenvoudig blockchainnetwerken bouwen voor veiligere en efficiëntere transacties, en om goederen wereldwijd te kunnen volgen in de supply chain. Bedrijven over de gehele wereld hebben eerder al een early-adopterversie van deze dienst geïmplementeerd.

Oracle Blockchain heeft de potentie om de manier waarop bedrijven in alle sectoren hun bedrijfsvoering aanpakken, fundamenteel te veranderen. Het maakt interacties veiliger, transparant, efficiënt en kosteneffectief. Oracle Blockchain Cloud Service biedt klanten een developmentplatform om hun eigen netwerk op te bouwen en voor een snelle integratie met Oracle SaaS en externe applicaties die ze al gebruiken, maar ook voor andere blockchainnetwerken en Oracle PaaS-diensten. Ook biedt het platform gebruikers de mogelijkheid om blockchainnetwerken aan te bieden, lid te worden van andere organisaties en om slimme contracten uit te rollen en uit te voeren voor het updaten en raadplegen van het grootboek. Oracle’s blockchainplatform benut de jarenlange ervaring van het bedrijf in diverse branches en zijn uitgebreide partnerecosysteem om vertrouwelijke transacties door middel van blockchain op een betrouwbare manier te delen met leveranciers, banken en andere handelspartners.

“Blockchain belooft een van de meest ingrijpende technologieën van onze generatie te worden”, zegt Amit Zavery, Executive Vice-President van Oracle Cloud Platform. “We zijn dan ook blij dat we nu de beschikbaarheid van Oracle Blockchain Cloud Service kunnen aankondigen. Deze dienst is het resultaat van jarenlang Research and Development in samenwerking met onze partners en klanten. Met Oracle’s platform kunnen organisaties hun werkzaamheden verbeteren, een eind maken aan onnodige processen en eenvoudiger, transparanter en veiliger dan ooit transacties verrichten met hun gedistribueerde netwerken.”

Oracle’s blockchainplatform is gebouwd op basis van The Linux Foundation’s Hyperledger Fabric en is vooraf samengesteld met alle onderliggende infrastructuurafhankelijkheden, containerlifecyclemanagement, eventservices, identiteitsmanagement, REST-proxy en een aantal operations- en monitoringtools. Dit alles is geïntegreerd binnen één console, wat de installatie en het proces van applicatieontwikkeling versnelt. Oracle Blockchain Cloud Service is een cloudplatform in beheer van Oracle, met een beschikbaarheids-SLA van 99,95 procent. Het beschikt over ingebouwde hoge-beschikbaarheidsconfiguratie, autonome recovery-agents en doorlopende back-upfuncties voor grootboeken die disaster recovery van meerdere datacenters in meerdere beschikbaarheidsdomeinen mogelijk maken.

Daarnaast profiteert het platform van de vele mogelijkheden in Oracle Cloud Platform voor plug-and-play-integratie met bestaande cloud- en on premises-applicaties, API-management, en omgevingen en tools voor applicatieontwikkeling. Ook biedt Oracle nieuwe SaaS-toepassingen waarmee blockchaintechnologie ingezet kan worden voor gangbare klantprojecten als track and trace, identificatie van herkomst, garantie en gebruik en de cold chain. De plug-and-play-functionaliteit voor applicaties van Oracle en derde partijen zorgt voor snellere integratie met diverse recordsystemen, wat de time-to-market versnelt en de opbrengst van het gebruik van het blockchainplatform in diverse toepassingscases vergroot.

“Doordat bedrijven en overheden steeds meer de toegevoegde waarde zien van gedistribueerde grootboeken en slimme contracten, gaan blockchainprojecten snel van pilotfase naar productiefase”, zegt Robert Parker, Group Vice-President of Manufacturing and Retail Insights van IDC. “Naarmate hier steeds meer aan uitgegeven wordt, hebben kopers een platform van enterprise-klasse nodig, dat verder gaat dan open source, inclusief databeveiliging en -integriteit, schaalbaarheid, eenvoudig beheer en interoperabiliteit.”

Blockchain heeft impact op vrijwel alle sectoren en is toepasbaar op verticals van transport, supply chain en logistiek, energie, retail en e-commerce tot en met financiële dienstverlening en de publieke sector. Organisaties en brancheconsortia die Oracle Blockchain Cloud Service al gebruiken, waaronder internationale marktleiders op het gebied van verzendingen, productiemultinationals, voedselproducenten en energiemarktplaatsen, gebruiken het platform voor het vereenvoudigen van transacties, om goederen te volgen door supply chains heen en om kosten te besparen. Zo is Oracle onderdeel geworden van het Food Safety Consortium en is het onderdeel van The Alliance for Telecommunications Industry Solutions, waar het deelneemt aan de werkgroep over blockchain.

Meer over
Lees ook
MPG lanceert eerste vastgoed fonds op blockchain

MPG lanceert eerste vastgoed fonds op blockchain

Max Property Group (MPG) gebruikt het nieuw ontwikkelde vastgoedplatform - Dominium - om het eerste geautomatiseerde obligatie vastgoedfonds ooit te lanceren. Investeren en verkopen binnen dit fonds gaat geheel automatisch. Dit is het tweede Nederlandse fonds en het eerste in de geschiedenis dat een op blockchain gebaseerd platform gebruikt. Dominium-gebruikers...

Pega maakt de weg vrij voor blockchain bij onboarding van klanten

Pega maakt de weg vrij voor blockchain bij onboarding van klanten

Pegasystems kondigde tijdens Pegaworld in Las Vegas Pega Blockchain Innovation Kit aan om het gebruik van blockchain aan te tonen binnen de onboarding-applicaties van Pega. De downloadbare kit biedt een proof of concept (POC) template voor banken om te testen hoe Pega Know Your Customer (KYC) en Pega Client Lifecycle Management (CLM) Ethereum blockchain...

Akamai en MUFG kondigen op blockchain gebaseerd betaalnetwerk aan

Akamai en MUFG kondigen op blockchain gebaseerd betaalnetwerk aan

Akamai Technologies en MUFG hebben plannen onthuld voor een nieuw, op blockchain gebaseerd, online betaalnetwerk. Het netwerk biedt next-generation schaalbaarheid en responsiviteit voor betaaltransacties. Het hyperscale-betaalnetwerk wordt ondersteund door een nieuw ontwikkelde blockchain-architectuur die meer dan één miljoen transacties per seconde...