IFS biedt nieuwe gebruikerservaring en API’s ter ondersteuning van open en breed inzetbare bedrijfsapplicatiesuite

IFS

IFS, wereldwijd leverancier van bedrijfsapplicaties, kondigt belangrijke applicatie-innovaties aan waarmee het bedrijf het 'open' aspect van service management, enterprise resource management (ERP) en enterprise asset management (EAM) nieuwe betekenis wil geven. Om zijn aanpak te versterken, heeft IFS zijn technologische basis ontwikkeld met meer dan 15.000 native API’s voor nieuwe mogelijkheden met betrekking tot uitbreidbaarheid, integratie en flexibiliteit. 

Als nieuw lid van het OpenAPI-initiatief (OAI) helpt IFS de branche te innoveren met open applicaties die klanten en partners de volledige vrijheid geven om databronnen op een waardevolle manier te ontwikkelen en met elkaar te verbinden. Door prioriteit te geven aan open applicaties, verhoogt IFS zijn voorsprong op het gebied van innovatie en klantgerichtheid en keert het gedwongen winkelnering en lock-in met betrekking tot platforms de rug toe. 

IFS biedt native, op OData gebaseerde RESTful API's voor de gehele suite van ERP-, EAM- en servicemanagementproducten. Dit betekent dat het aansluiten, uitbreiden of integreren in de IFS-kern snel en eenvoudig mogelijk is. De API's zijn ontwikkeld in combinatie met de nieuwe state-of-the-art IFS Aurena-gebruikerservaring, die nu beschikbaar is binnen alle IFS-applicaties en voor alle klanten. 

“Met deze aanpak geeft IFS zijn klanten 15.000 nieuwe manieren om flexibel te zijn”, zegt Darren Roos, CEO van IFS. “De drijvende kracht achter alles wat we doen is onze niet aflatende inzet om onze klanten keuze en waarde te bieden. Het bieden van 'open' oplossingen is essentieel om deze belofte waar te kunnen maken. We zijn ontzettend enthousiast over het behalen van deze mijlpaal. De kwaliteit, het tempo en de focus van onze productontwikkeling zijn die van een bedrijf dat het beter doet dan andere leveranciers in de bedrijfssoftwaresector." 

Christian Pedersen, Chief Product Officer bij IFS: "Wat ons onderscheidt van de concurrentie is het feit dat wat we nu aankondigen, we ook direct kunnen leveren. Hoewel de aanpak en technologieën ‘next-gen’ zijn, zijn de oplossingen dat niet voor IFS. Door zelf duizenden API's te leveren en te gebruiken, zorgen we ervoor dat de API's ook waarde zullen bieden aan onze klanten en partners. We geven hen de vrijheid en de kracht om hun eigen ervaringen met IFS-oplossingen vorm te geven en uit te breiden, en we werken zelf met dezelfde API’s.” 

De IFS Aurena-gebruikerservaring werd bij de eerste lancering positief ontvangen. Deze is nu met succes geïntegreerd in de gehele IFS Applications-suite voor service management, ERP en EAM. IFS Aurena maakt gebruik van dezelfde set API's die nu algemeen beschikbaar zijn en biedt een state-of-the-art browsergebaseerde gebruikerservaring die geoptimaliseerd is voor elke rol en elk type gebruiker, waarbij de focus ligt op betrokkenheid en productiviteit van medewerkers. 

IFS Aurena biedt klanten een echt responsive design, waardoor de hele suite automatisch kan worden aangepast aan verschillende eindgebruikerskanalen. Bovendien bestaat de mogelijkheid om native applicaties te ontwerpen en te bouwen, gericht op iOS, Android en Windows, met ondersteuning voor offline-scenario's en apparaat-specifieke mogelijkheden, zoals GPS en camera. 

Een van de belangrijkste updates is de ondersteuning van initiatieven voor de naleving van de International Traffic in Arms Regulations (ITAR) in de cloud. Klanten die ITAR-verplichtingen hebben, zoals klanten die actief zijn in of handel drijven met de Amerikaanse lucht- en ruimtevaart, defensie of overheidssector, kunnen met vertrouwen IFS-software implementeren en gebruiken. Dat gebeurt in een onafhankelijk gevalideerde omgeving die gehost wordt in de Microsoft Azure Government Cloud, volledig beheerd door IFS.