Houten blokken laten kinderen experimenteren met programmeren

cubetto-primo-toys

Primo Toys wil kinderen kennis laten maken met programmeren via houten blokken. Met behulp van het Cubetto speelgoed leren kinderen overweg gaan met een speciaal ontwikkelde programmeertaal. Primo Toys hoopt hierdoor kinderen op jonge leeftijd met programmeren en programmeertalen in aanraking te laten komen. Om het speelgoed te financieren is Primo Toys een Kickstarter campagne begonnen.
Cubetto bestaat uit een reeks houten blokken die voorzien zijn van kleurmarkeringen. Door de blokken op de juiste plaats op een speelbord te plaatsen kunnen kinderen robots bepaalde handelingen laten uitvoeren. Met behulp van de blokken kunnen kinderen de robots dan ook programmeren en opdrachten laten vervullen. Hierbij maakt Primo Toys gebruik van leerprincipes uit het Montessori onderwijs.
Primo Toys denkt in totaal 100.000 dollar nodig te hebben om Cubetto op de markt te kunnen brengen. Dit doel is inmiddels ruimschoots gehaald; op het moment van schrijven heeft Primo Tools al 357,423 dollar opgehaald. De Kickstarter campagne loopt nog 23 dagen.