Gratis tool brengt impact netwerkproblemen op app-prestaties in kaart

electronics-1851218_960_720-pixabay-pexels

Cloudflare lanceert Cloudflare Mobile SDK, een nieuwe gratis tool die ontwikkelaars inzicht geeft in netwerkproblemen die de gebruikerservaring van hun apps beïnvloeden. De tool helpt ontwikkelaars beter te begrijpen op welke wijze hun mobiele apps gebruik maken van het netwerk.

"Moderne appontwikkelaars investeren al flink in hun apps om incidenten te identificeren die impact hebben op de gebruikerservaring: zij meten en verzamelen het moment waarop de app wordt gelanceerd, de duur van sessies, de hoeveelheid crashes, conversie en meer met behulp van een breed scala aan meetpakketen en -diensten", schrijft Cloudflare. Het bedrijf stelt dat webontwikkelaars naar dezelfde data kijken, waarbij ook veel aandacht wordt besteed aan de impact van netwerkproblemen op de prestaties van hun webapps. Met Cloudflare Mobile SDK wil Cloudflare ontwikkelaars van mobiele apps hetzelfde inzicht geven als webontwikkelaars.

Cloudflare Mobile SDK

Met behulp van Cloudflare Mobile SDK kunnen ontwikkelaars onder andere in kaart brengen welke verzoeken langzaam worden verwerkt en welke verzoeken de grootste kans hebben om problemen op te leveren. Ook kunnen zij alle third party calls die hun app maakt inspecteren, inclusief libraries. Hiermee kan bijvoorbeeld worden nagegaan of een bepaald advertentienetwerk de prestaties van een app negatief beïnvloed.

De tool is gratis beschikbaar; ontwikkelaars hoeven Cloudflare niet als onderdeel van hun infrastructuur stack te gebruiken om Cloudflare Mobile SDK te kunnen inzetten. De tool kan worden geïntegreerd in een app door enkele regels code toe te voegen aan de broncode, waarna de meetwaarden via een webportal kunnen worden uitgelezen. Cloudflare benadrukt dat de tool geen gegevens verzameld die kunnen worden gebruikt om gebruikers te identificeren, zoals UDID en IDFA. Ook belooft Cloudflare verzamelde data nooit aan derden door te verkopen.

Meer over
Lees ook
Gebruik van sociale netwerken, messenger en externe clouddiensten op de werkvloer vormt cyberrisico voor bedrijf

Gebruik van sociale netwerken, messenger en externe clouddiensten op de werkvloer vormt cyberrisico voor bedrijf

Kaspersky deed recent onderzoek naar de webdiensten die werknemers van kleine en middelgrote bedrijven tijdens het werk het vaakst gebruiken. Van YouTube en Facebook, tot Google-services en WhatsApp. Het gebruik hiervan op de werkvloer, kan een cyber-risico vormen voor het bedrijf.

Awaretrain lanceert gratis mobiele security awareness app

Awaretrain lanceert gratis mobiele security awareness app

Awaretrain – specialist in security awareness – lanceert tijdens deze European Cybersecurity Month een gratis app, waarmee consumenten en medewerkers dagelijks hun cyber security kennis en skills kunnen verbeteren.

Nederlanders onvoldoende op de hoogte van veiligheidsrisico’s QR-codes

Nederlanders onvoldoende op de hoogte van veiligheidsrisico’s QR-codes

QR-codes winnen aan populariteit in Nederland, maar gebruikers zijn nog onvoldoende op de hoogte van de veiligheidsrisico’s. 63% van de Nederlanders geeft aan dat QR-codes het leven eenvoudiger maken in een ‘contactloze’ wereld. Tegelijkertijd zegt 55% van de Nederlanders het verschil tussen een legitieme en kwaadaardige QR-code niet te kunnen zien.