Google’s App Maker helpt zonder programmeerkennis apps te bouwen

Google stelt een private bèta beschikbaar van App Maker. Dit is een nieuwe dienst die klanten die G Suite gebruiken helpt zonder kennis van software- en appontwikkeling zakelijke apps te bouwen.
App Maker bestaat uit een reeks templates en een code-arme visuele editor. Met deze tools wil Google professionele ontwikkelaars helpen apps sneller te bouwen dan voorheen mogelijk was. Daarnaast maakt App Maker het voor werknemers zonder programmeerkennis mogelijk apps te bouwen, zonder dat zij eerst code hoeven te leren. Hiervoor is een ‘drag-and-drop-editor’ beschikbaar in App Maker, waarmee gebruikers verschillende componenten kunnen combineren en datastromen kunnen importeren. Met behulp van een geïntegreerde code-editor is het mogelijk apps die hierdoor ontstaan verder naar wens aan te passen.
Met App Maker richt Google zich op de ontwikkeling van webapps en responsive apps voor tablets en smartphones. Op dit moment zijn alleen connecties beschikbaar tussen App Maker en de eigen diensten van Google. Op termijn moeten echter ook connecties beschikbaar komen naar andere veelgebruikte diensten. Bedrijven die deelnamen aan het Early Adopter Program for G Suite Business kunnen App Maker proberen zodra hiervan een publieke bèta beschikbaar is. Andere klanten zullen meer geduld moeten hebben.

Meer over
Lees ook
Onderzoek Pega toont aan: Intelligent Automation beschermt organisaties beter bij een toekomstige pandemie

Onderzoek Pega toont aan: Intelligent Automation beschermt organisaties beter bij een toekomstige pandemie

Intelligent automation speelt een belangrijk rol bij het vormgeven van de nieuwe manier werken na de pandemie, zo blijkt uit nieuw onderzoek van Pegasystems Inc. De wereldwijde studie werd uitgevoerd door onderzoeksbureau Savanta dat 3000 senior managers en IT-medewerkers heeft gevraagd naar hun gedachten en ideeën over de toekomstige rol van technologie...

Fundaments en CloudNation werken strategisch samen en versterken daarmee de Managed Cloud propositie

Fundaments en CloudNation werken strategisch samen en versterken daarmee de Managed Cloud propositie

Fundaments ziet al enige jaren een sterke groei in het belang van Public Cloud als waardevol platform voor het hosten van applicaties. Door een samenwerking te starten met CloudNation - expert en strategisch kennispartner in het accelereren van Public Cloud-transformaties - kan Fundaments haar Public Cloud-propositie verder verstevigen en versnellen.

Oprichters Yoast SEO nemen belang in WordProof

Oprichters Yoast SEO nemen belang in WordProof

Marieke van de Rakt en Joost de Valk, de oprichters en eigenaren van de populairste WordPress SEO-plugin Yoast met 10 miljoen+ gebruikers, hebben een belang genomen in de Nederlandse startup WordProof. Daarmee wordt een belangrijke stap gezet naar de verdere ontwikkeling van het Timestamp Ecosysteem van WordProof om het internet met inzet van blockchain...