Google verzamelt logbestanden van cloudapps in Google Cloud Logging

CloudComputing

Google gaat met Cloud Logging applicatiebeheerders de mogelijkheid geven logbestaande van verschillende cloudapplicaties op één locatie te bewaren en bekijken. De dienst moet beheerders een beter overzicht bieden over problemen met applicaties die draaien op het Google cloudplatform.
Google Cloud Logging is voorlopig alleen beschikbaar in betaversie en kan gratis worden gebruikt. De dienst aggregeert logbestanden van cloudapplicaties die draaien op Google Compute Engine of Google App Engine. De logs worden standaard voor een periode van 30 dagen bewaard. Applicatiebeheerders kunnen deze periode verlengen.
Naast Cloud Logging levert Google ook Google Cloud Monitoring. Deze dienst monitort de prestaties van apps in de Google Cloud en presenteert deze gegeven op een centrale locatie. Cloud Logging richt zich dus juist op de logbestanden om eventuele problemen snel op te kunnen sporen.

Dossiers
Meer over
Lees ook
GitLab maakt programma GitLab Commit - Virtual bekend

GitLab maakt programma GitLab Commit - Virtual bekend

Amsterdam, juli 2020 - GitLab heeft vandaag het programma voor GitLab Commit–Virtual bekend gemaakt; Gitlab’s eerste 24-uurs users event. Dit event waarbij DevOps strategieën en verhalen centraal staan, zal plaatsvinden op 26 augustus 2020.

Thinkwise low-code platform krijgt nieuwe universele gebruikersinterface

Thinkwise low-code platform krijgt nieuwe universele gebruikersinterface

Universal GUI biedt state-of-the-art gebruikerservaring op elk apparaat

MuleSoft wordt onderdeel van Salesforce

MuleSoft wordt onderdeel van Salesforce

Salesforce neemt MuleSoft over, een Amerikaans bedrijf dat het integratieplatform Anypoint Platform levert om SaaS en enterprise applicaites in de cloud en on-premises omgevingen met elkaar te verbinden. Salesforce betaalt 5,9 miljard dollar, omgerekend 4,8 miljard euro, voor MuleSoft. Meer dan 1.200 bedrijven in zestig landen wereldwijd maken gebruik...