Google organiseert programmeerwedstrijd Hash Code

Google organiseert Hash Code, een programmeerwedstrijd waarin ontwikkelaars uit de EMEA-regio worden uitgedaagd een probleem op te lossen waar technici van Google in de praktijk tegen aan lopen. De wedstrijd is beschikbaar voor zowel de beginnende als doorgewinterde programmeur.
De wedstrijd gaat op 23 februari van start met de Online Qualification Round. De vijftig teams die tijdens deze ronde het beste score gaan door naar de finale, die op 1 april wordt georganiseerd op het Parijse kantoor van Google. De winnaar van de finale mag zichzelf Hash Code 2017 Champion noemen.

Hash Code hubs

Voor de kwalificatieronde organiseren studenten en professionals uit de EMEA-regio ‘Hash Code hubs’. In deze hubs kunnen lokale teams samenkomen om mee te doen aan de Online Qualification Round. Wie een eigen hub wil hosten kan zich hier aanmelden. Inmiddels zijn 250 hubs aangemeld voor Hash Code 2017. In Nederland gaat het om vier hubs:
  • Minor Programmeren, Universiteit van Amsterdam (Amsterdam)
  • Vrije Universiteit Amsterdam (Amsterdam)
  • Eindhoven University of Technology (Eindhoven)
  • Sterc (Surhuisterveen)
Het is de vierde keer dat Google Hash Code organiseert. Problemen die deelnemers tijdens eerdere edities voorgeschoteld krijgen zijn hier te vinden. Aanmelden voor Hash Code 2017 kan hier.