Google lanceert TensorFlow 1.0

Google lanceert een nieuwe versie van zijn open source raamwerk voor machine learning: TensorFlow 1.0. De nieuwe versie bevat onder andere het experimentele XLA, een domeinspecifieke compiler die het CPU- en GPU-gebruik van TensorFlow optimaliseert.

TensorFlow 1.0 is aangekondigd op de TensorFlow Dev Summit, die door Google in Mountain View in de Amerikaanse staat Californië is georganiseerd. Een belangrijke nieuwe toevoeging aan TensorFlow is XLA. Google stelt dat XLA zorgt voor een 7,3x snelheidsverbetering bij 8 GPU’s voor Inception v3 en een 58x snelheidsverbetering voor gedistribueerde Inception v3 training op 64 GPU’s. Deze experimentele compiler legt volgens Google daarnaast de basis voor verdere toekomstige prestatieverbeteringen.

Tips & tricks

Tensorflow.org is voorzien van tips & tricks die helpen modellen te optimaliseren om maximale prestaties te realiseren. Google geeft aan op korte termijn vernieuwde implementaties van verschillende populaire modellen te publiceren om ontwikkelaars te helpen maximaal te profiteren van TensorFlow 1.0.
Uit de release notes die Google heeft vrijgegeven blijkt daarnaast dat TensorFlow 1.0 een experimentele API’s voor zowel Java als Go bevat. Daarnaast is de Python API stabieler gemaakt, waardoor ontwikkelaars eenvoudiger nieuwe features kunnen implementeren zonder hiermee hun bestaande code te beschadigen.

Meer informatie

Een overzicht van alle wijzigingen is beschikbaar in de release notes. Meer uitleg over TensorFlow 1.0 is te vinden in de blogpost die Google heeft gepubliceerd. TensorFlow 1.0 is beschikbaar via GitHub.