Google lanceert Android-apps voor auto’s

android-auto

Google lanceert het Android Auto-platform zonder hier ruchtbaarheid aan te geven. Het platform is stilletjes gelanceerd in zowel de Verenigde Staten als het Verenigd Koninkrijk. Het is niet bekend wanneer de dienst ook naar Nederand komt.
Android Auto is een platform dat auto’s moet gaan voorzien van apps. Het nieuwe platform is beschikbaar op boordcomputers of smartphones/tablets met Android 5.0 Lollipop. Een smartphone of tablet kan alleen worden gebruikt indien het apparaat via een USB-kabel is verbonden met de boordcomputer van een auto.

Apps voor Android Auto

Verschillende apps van Google zijn inmiddels beschikbaar voor Android Auto. Denk hierbij aan het voor de hand liggende Google Maps om via Android te kunnen navigeren, maar ook aan Google Music om in de auto naar muziek te luisteren. Daarnaast werken naar Google ook andere ontwikkelaars aan software voor Android Auto. Onder andere de muziekdienst Spotify heeft al een app uitgebracht voor Android Auto. Alle apps kunnen worden bediend via spraakcommando’s, wat met het oog op verkeersveiligheid belangrijk is.
Op dit moment biedt nog geen enkele auto ondersteuning voor Android Auto. Gebruikers kunnen Android Auto dan ook alleen gebruiken via een smartphone of tablet. De enige andere optie is een systeem van Pioneer, dat achteraf in auto’s gebouwd kan worden.

Meer over
Lees ook
GitLab maakt programma GitLab Commit - Virtual bekend

GitLab maakt programma GitLab Commit - Virtual bekend

Amsterdam, juli 2020 - GitLab heeft vandaag het programma voor GitLab Commit–Virtual bekend gemaakt; Gitlab’s eerste 24-uurs users event. Dit event waarbij DevOps strategieën en verhalen centraal staan, zal plaatsvinden op 26 augustus 2020.

Thinkwise low-code platform krijgt nieuwe universele gebruikersinterface

Thinkwise low-code platform krijgt nieuwe universele gebruikersinterface

Universal GUI biedt state-of-the-art gebruikerservaring op elk apparaat

NCSC publiceert richtlijnen voor beveiliging mobiele apps

NCSC publiceert richtlijnen voor beveiliging mobiele apps

Het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) publiceert ICT-beveiligingsrichtlijnen voor mobiele apps. De richtlijnen helpen bedrijven gebruikers van mobiele apps die zij publiceren te beschermen tegen cyberaanvallen. Bedrijven publiceren in toenemende mate apps om hun dienstverlening naar klanten te vereenvoudigen, contact met het bedrijf mogelijk...