Google en Apple aangeklaagd wegens uitbuiting ontwikkelaars

rechterhamer

De Franse overheid daagt Google en Apple voor de rechter. Beide partijen buiten volgens Franse ministerie van Financiën Bruno Le Maire zowel start-ups als ontwikkelaars uit met oneerlijke contractuele verplichtingen. Frankrijk wil de techgiganten een boete van 2 miljoen euro opleggen.

Dit heeft Le Maire bekend gemaakt aan de Franse radiozender RTL. Zowel Google als Apple zouden ontwikkelaars die software willen verkopen in respectievelijk Google Play of Apple's App Store eenzijdig bepaalde tarieven opleggen. Daarnaast voeren de bedrijven volgens Le Maire eenzijdige contractwijzigingen door. Beide partijen worden daarom aangeklaagd door La Direction générale de la concurrence, de la consommation et de la répression des fraudes (DGCCRF), een Franse waakhond die zich richt op concurrentie, consumentenzaken en fraudebestrijding.

Mathilde Mechin, een woordvoerder van Google, zegt tegen Reuters dat Google van mening is zich aan de Franse wet te houden en zich in de rechtszaal dan ook zal verdedigen tegen de aantijging. Een woordvoerder van Apple wilde niet reageren op het nieuws.