Fullstaq eerste gecertificeerde Kubernetes adviesbureau in Nederland

Fullstaq

IT-dienstverlener Fullstaq is door Cloud Native Computing Foundation (CNCF) benoemd tot Kubernetes Certified Service Provider (KCSP). Fullstaq is daarmee het eerste gecertificeerde Kubernetes-adviesbureau in Nederland.

Containerisatie van software wint populariteit

Steeds meer organisaties kiezen voor containerisatie van software. Gartner voorspelt dat in 2022 meer dan 75% van de multinationals containerized applicaties draaien op productieomgevingen. In 2019 deed nog geen 30% van de multinationals dat.

Kubernetes wordt wereldwijd gezien als het beste platform om deze containers en containerized applicaties te implementeren, updaten en beheren. De benoeming van Fullstaq tot Kubernetes Certified Service Provider is in een groeiende markt als deze daarom extra waardevol.

Strenge eisen Kubernetes-certificering

Het KCSP-certificaat wordt uitgereikt aan service providers die aantoonbare ervaring hebben met de implementatie en adoptie van Kubernetes bij hun klanten.

Fullstaq helpt organisaties als Bol.com, Jumbo en NS efficiënter gebruik te maken van cloud- en containerinfrastructuur. Dankzij het diverse klantenportfolio en haar diepgaande ervaring is Fullstaq het Kubernetes kennishuis van Nederland. De certificering van CNCF bevestigt dit.

De Kubernetes-certificering is niet alleen een geweldige beloning voor Fullstaq, het geeft (nieuwe) opdrachtgevers ook het vertrouwen hun Kubernetes ambities samen met Fullstaq waar te kunnen maken.

Gerrit Tamboer, mede-oprichter van Fullstaq zegt over het verkrijgen van de certificering: "Het gros van onze klanten is bezig met grootschalige cloud- en containerisatie-transformaties. Het is fantastisch dat wij onze kennis en kunde mogen gebruiken om hen te helpen. Onze successen zijn nu erkend door CNCF, de belangrijkste organisatie achter Kubernetes. We waren al trots op wat we hebben bereikt, maar dit is een zeer welkome kers op de taart. We kijken ernaar uit om onze successen te herhalen bij nieuwe klanten."

Voordelen van containerisatie

Containerisatie maakt het mogelijk om sneller en efficiënter applicaties en functionaliteit op te leveren. Compatibiliteitsproblemen zijn verleden tijd. Grote voordelen van Kubernetes zijn fault tolerance en horizontale schaalbaarheid. Het gebruik van containers sluit daarnaast perfect aan op een microservices-architectuur. Verder ondersteunt iedere grote cloud provider Kubernetes, waaronder AWS, Azure en Google Cloud Platform.

Hoewel veel organisaties geloven in de potentie van Kubernetes, is de implementatie in de praktijk nog lastig: traditionele applicaties zijn niet ontwikkeld met containerisatie als uitgangspunt. Daarom is er vaak een cloud native transformatie nodig. De engineers van Fullstaq zijn ervaren in het begeleiden van die transitie en bovendien zijn zij vrijwel allemaal Certified Kubernetes Administrators.

Containerisatie met Kubernetes

Kubernetes is open-source software waarin engineers grote groepen containers en containerized applicaties implementeren, updaten en beheren. Iedere container bevat zelfstandig opererende software voor meestal één, en soms meerdere processen. Deze software draait op een licht besturingssysteem, zonder dat het interacteert met andere software. Verschillen in versies van het operating system en de infrastructuur hebben geen invloed op de werking van de container en containerized applicaties.