ESA daagt uit apps te ontwikkelen die data uit de ruimte gebruiken

aarde

Duizenden planeten cirkelen rond onze planeet en sturen een enorme hoeveelheid data terug naar aarde. De International Space Apps Challenge daagt ontwikkelaars uit apps te ontwikkelen om de potentie van deze data te benutten.
Iedereen die mee wil doen aan de wedstrijd kan deelnemen aan een lokaal evenement of zelf een dergelijk evenement opzetten. ESA zet een dergelijke wedstrijd op in zijn hoofdkantoor in Noordwijk. Tijdens de wedstrijd krijgen ontwikkelaars 48 uur de tijd applicaties te ontwikkelen en nieuwe concepten uit te denken. Transparantie en teamwerk speelt hierbij een belangrijke rol. Het is dan ook de bedoeling dat ontwikkelaars teams vormen en samen de uitdaging te lijf gaan.
Groentetuin onderhoudenÉén van de eerdere finalisten van de International Space Apps Challenge ontwikkelde applicaties die data over het weer, de positie op aarde en data vanuit de ruimte combineerde om je te helpen zo goed mogelijk een groentetuin te onderhouden.
Aanmelden voor de International Space Apps Challenge kan hier.
Een video van de app die je helpt een groentetuin te onderhouden

Meer over
Lees ook
GitLab maakt programma GitLab Commit - Virtual bekend

GitLab maakt programma GitLab Commit - Virtual bekend

Amsterdam, juli 2020 - GitLab heeft vandaag het programma voor GitLab Commit–Virtual bekend gemaakt; Gitlab’s eerste 24-uurs users event. Dit event waarbij DevOps strategieën en verhalen centraal staan, zal plaatsvinden op 26 augustus 2020.

Thinkwise low-code platform krijgt nieuwe universele gebruikersinterface

Thinkwise low-code platform krijgt nieuwe universele gebruikersinterface

Universal GUI biedt state-of-the-art gebruikerservaring op elk apparaat

MuleSoft wordt onderdeel van Salesforce

MuleSoft wordt onderdeel van Salesforce

Salesforce neemt MuleSoft over, een Amerikaans bedrijf dat het integratieplatform Anypoint Platform levert om SaaS en enterprise applicaites in de cloud en on-premises omgevingen met elkaar te verbinden. Salesforce betaalt 5,9 miljard dollar, omgerekend 4,8 miljard euro, voor MuleSoft. Meer dan 1.200 bedrijven in zestig landen wereldwijd maken gebruik...