Ernst-Jan Stigter wordt nieuwe voorzitter Nederland ICT

Ernst-Jan Stigter

Ernst-Jan Stigter (algemeen directeur Microsoft Nederland) wordt de nieuwe voorzitter van Nederland ICT. Hij neemt per 1 juli het stokje over van Jeannine Peek (algemeen directeur Dell). De benoeming van Stigter werd vandaag definitief op de algemene ledenvergadering van Nederland ICT.

Stigter is sinds 2016 lid van het algemeen bestuur van Nederland ICT. Als portefeuillehouder Onderwijs en Arbeidsmarkt heeft hij zich onder andere ingezet om ICT-vaardigheden van werknemers te verbeteren en digitale geletterdheid te verankeren in het curriculum van het onderwijs.

“Nederland heeft alle eigenschappen om optimaal te profiteren van de kansen die de huidige digitale transformatie biedt”, zegt Stigter. “De kansen liggen niet alleen binnen onze branche, maar in alle sectoren van de maatschappij. Ik kijk ernaar uit om hier samen met Nederland ICT verder aan te bouwen.”

Lotte de Bruijn, directeur van Nederland ICT: “Ik wil Ernst-Jan van harte welkom heten als voorzitter van de vereniging en ik kijk uit naar onze samenwerking.”

Met de benoeming van Stigter neemt Nederland ICT afscheid van Jeannine Peek als voorzitter van de vereniging. “Jeannine heeft de afgelopen jaren op een nuchtere en daadkrachtige manier leiding gegeven aan de branchevereniging", zegt Lotte de Bruijn. “Ik wil haar bedanken voor haar enorme inzet en betrokkenheid bij Nederland ICT.” Peek blijft actief als lid van het algemeen bestuur.

Meer over
Lees ook
Erwin Hemmen nieuwe CEO van Team Rockstars IT

Erwin Hemmen nieuwe CEO van Team Rockstars IT

  Per 1 juni is Erwin Hemmen de nieuwe CEO van IT-bedrijf Team Rockstars IT. De afgelopen 4 jaar werd het bedrijf geleid door Simone van Erp. Zij zal werkzaam blijven binnen Team Rockstars als CFO. Ook oprichter Laurens Simonse zal als CMO (marketing-verantwoordelijke) actief blijven binnen de organisatie. Hemmen, die onder meer langdurig in diverse...

Advieskantoor METRI versterkt directie met Sergej Berendsen

Advieskantoor METRI versterkt directie met Sergej Berendsen

METRI, het advieskantoor dat organisaties fact-based inzicht biedt bij het evalueren en maken van de juiste strategische en financiële IT-keuzes, stelt per 1 april 2019 Sergej Berendsen aan als directeur om de verdere groei van de organisatie vorm te gaan geven. Berendsen volgt daarbij Paul Cornelisse op die de afgelopen 6 jaar leiding heeft gegeven...

CoolProfs benoemt Arthur Haine tot senior consultant

CoolProfs benoemt Arthur Haine tot senior consultant

Rapid development partner CoolProfs heeft Arthur Haine (50) aangesteld als senior consultant. Haine gaat klanten adviseren over de ontwikkeling van zakelijke kern-applicaties met low-code ontwikkelplatform OutSystems. Haine heeft meer dan 18 jaar ervaring in complexe webomgevingen. Voor zijn aanstelling bij CoolProfs was Haine werkzaam bij CMS- en webdevelopmentbedrijf...