Embarcadero neemt datamodelleringsoplossing CA ERwin over

Embarcadero Technologies maakt bekend een definitieve overeenkomst te hebben bereikt met CA Technologies over de overname van haar datamodelleringsoplossing CA ERwin. Door de overname krijgt Embarcadero eenbredere toegang tot de markt via bijkomende kanaalpartners.
CA ERwin is de meest gebruikte datamodelleringstool onder dataprofessionals. De oplossing wordt verkocht via meer dan 500 partners in ruim 70 verschillende landen. Met de overname van CA ERwin wil Embarcadero 's werelds toonaangevende onderneming op het vlak van data-architectuur worden.
Meer investeringen, innovatie en momentum“Data-architectuur is vandaag goed voor de hoofdmoot van de activiteiten van Embarcadero en is ook een terrein waarop we aanzienlijk hebben ingezet,” aldus Wayne Williams, CEO van Embarcadero Technologies. “Elk aspect van IT – van applicatieontwikkeling en bedrijfskennis tot veiligheid en gebruikerservaring – wordt gedefinieerd en aangedreven door data-architectuur. Met de opname in onze rangen van het ijzersterke technische team en de uitgebreide datamodelleringservaring van CA ERwin zal Embarcadero voor nog meer investeringen, innovatie en momentum kunnen zorgen in dit kritieke technologiesegment.”
"We zijn erg blij met deze overeenkomst die voor de klanten en werknemers van CA ERwin garant zal staan voor een vlotte overgang naar een sterke partner," aldus Jacob Lamm, Executive Vice President, Strategy & Corporate Development van CA Technologies. "We zijn onze portefeuille en investeringen actief aan het stroomlijnen en de verkoop van CA ERwin maakt dat we ons nog sterker zullen kunnen toespitsen op onze kerncompetenties, zoals IT Business Management, DevOps en Security, in zowel mainfraime- en gedistribueerde als in cloud- en mobiele omgevingen."
Bestaande ERwin-klantenVoor de bestaande ERwin-klanten van CA Technologies betekent deze overeenkomst dat ze opgenomen zullen worden in de op datamodellering gerichte activiteiten van Embarcadero.
 

Lees ook
‘Het is tijd dat softwaredocumentatie als vakgebied volwassen wordt’

‘Het is tijd dat softwaredocumentatie als vakgebied volwassen wordt’

Onbruikbare en onduidelijke handleidingen leiden ertoe dat mensen niet goed leren omgaan met complexe software. Dat deze gebruikersdocumentatie onduidelijk is, komt onder meer doordat er geen samenhangend raamwerk is voor discussie rondom ontwerp, evaluatie en onderzoek. Promovenda Brigit van Loggem van de Open Universiteit ontwikkelde daarom zelf een...

Topicus neemt softwarebedrijf Able over

Topicus neemt softwarebedrijf Able over

Softwarebedrijf Topicus neemt Able Holding over van BinckBank. Able levert een cloud platform voor retail vermogensbeheer. Met de overname van Able wil Topicus zijn groei in het binnen- en buitenland versnellen. Topicus wil banken en verzekeraars helpen financiën voor consumenten en ondernemers eenvoudig en toegankelijk te maken. Het bedrijf wil zijn...

SQS lijft Double Consulting in

SQS lijft Double Consulting in

SQS Software Quality Systems, leverancier van kwaliteitsborgingsdiensten voor digitale bedrijfsprocessen, neemt Double Consulting over. SQS betaalt 10,5 miljoen dollar voor het Italiaanse managementconsultancybedrijf. Double Consulting is opgericht in 2005. Het hoofdkantoor is gevestigd in het Italiaanse Rome en is daarnaast in Zwitserland gevestigd....