Embarcadero neemt datamodelleringsoplossing CA ERwin over

Embarcadero Technologies maakt bekend een definitieve overeenkomst te hebben bereikt met CA Technologies over de overname van haar datamodelleringsoplossing CA ERwin. Door de overname krijgt Embarcadero eenbredere toegang tot de markt via bijkomende kanaalpartners.
CA ERwin is de meest gebruikte datamodelleringstool onder dataprofessionals. De oplossing wordt verkocht via meer dan 500 partners in ruim 70 verschillende landen. Met de overname van CA ERwin wil Embarcadero 's werelds toonaangevende onderneming op het vlak van data-architectuur worden.
Meer investeringen, innovatie en momentum“Data-architectuur is vandaag goed voor de hoofdmoot van de activiteiten van Embarcadero en is ook een terrein waarop we aanzienlijk hebben ingezet,” aldus Wayne Williams, CEO van Embarcadero Technologies. “Elk aspect van IT – van applicatieontwikkeling en bedrijfskennis tot veiligheid en gebruikerservaring – wordt gedefinieerd en aangedreven door data-architectuur. Met de opname in onze rangen van het ijzersterke technische team en de uitgebreide datamodelleringservaring van CA ERwin zal Embarcadero voor nog meer investeringen, innovatie en momentum kunnen zorgen in dit kritieke technologiesegment.”
"We zijn erg blij met deze overeenkomst die voor de klanten en werknemers van CA ERwin garant zal staan voor een vlotte overgang naar een sterke partner," aldus Jacob Lamm, Executive Vice President, Strategy & Corporate Development van CA Technologies. "We zijn onze portefeuille en investeringen actief aan het stroomlijnen en de verkoop van CA ERwin maakt dat we ons nog sterker zullen kunnen toespitsen op onze kerncompetenties, zoals IT Business Management, DevOps en Security, in zowel mainfraime- en gedistribueerde als in cloud- en mobiele omgevingen."
Bestaande ERwin-klantenVoor de bestaande ERwin-klanten van CA Technologies betekent deze overeenkomst dat ze opgenomen zullen worden in de op datamodellering gerichte activiteiten van Embarcadero.
 

Lees ook
Dynatrace neemt Qumram over

Dynatrace neemt Qumram over

Dynatrace, gespecialiseerd in oplossing voor performance management, neemt Qumram over. Dit bedrijf levert geavanceerde technologie voor het vastleggen en terugkijken van alle digitale interacties via webapplicaties en mobiele apparatuur. Het overnamebedrag is niet bekendgemaakt. Dynatrace gaat de technologie en het intellectuele eigendom van Qumram...

Talend neemt Restlet over voor API design en testing in de cloud

Talend neemt Restlet over voor API design en testing in de cloud

Talend heeft alle uitstaande aandelen overgenomen van Restlet SAS. Restlet is aanbieder van een platform voor het ontwikkelen en testen van cloud-gebaseerde API’s. Het bedrijf gebruikt de cloud om ontwikkelaars toegang te bieden tot krachtige mogelijkheden voor het ontwerpen, documenteren, testen en hosten van API’s. De technologie vult de mogelijkheden...

Elastique neemt softwareontwikkelaar Aneto over

Elastique neemt softwareontwikkelaar Aneto over

Het Nederlandse digitale bureau Elastique neemt de eveneens Nederlandse softwareontwikkelaar Aneto over. De bedrijven gaan gezamenlijk verder onder de naam Elastique. Elastique ontwikkelt apps en websites voor bedrijven. Het bedrijf heeft onder meer apps ontwikkeld voor radioprogramma’s zoals NPO Radio 1, 3FM en FunX en televisieprogramma’s zoals De...