Embarcadero neemt datamodelleringsoplossing CA ERwin over

Embarcadero Technologies maakt bekend een definitieve overeenkomst te hebben bereikt met CA Technologies over de overname van haar datamodelleringsoplossing CA ERwin. Door de overname krijgt Embarcadero eenbredere toegang tot de markt via bijkomende kanaalpartners.
CA ERwin is de meest gebruikte datamodelleringstool onder dataprofessionals. De oplossing wordt verkocht via meer dan 500 partners in ruim 70 verschillende landen. Met de overname van CA ERwin wil Embarcadero 's werelds toonaangevende onderneming op het vlak van data-architectuur worden.
Meer investeringen, innovatie en momentum“Data-architectuur is vandaag goed voor de hoofdmoot van de activiteiten van Embarcadero en is ook een terrein waarop we aanzienlijk hebben ingezet,” aldus Wayne Williams, CEO van Embarcadero Technologies. “Elk aspect van IT – van applicatieontwikkeling en bedrijfskennis tot veiligheid en gebruikerservaring – wordt gedefinieerd en aangedreven door data-architectuur. Met de opname in onze rangen van het ijzersterke technische team en de uitgebreide datamodelleringservaring van CA ERwin zal Embarcadero voor nog meer investeringen, innovatie en momentum kunnen zorgen in dit kritieke technologiesegment.”
"We zijn erg blij met deze overeenkomst die voor de klanten en werknemers van CA ERwin garant zal staan voor een vlotte overgang naar een sterke partner," aldus Jacob Lamm, Executive Vice President, Strategy & Corporate Development van CA Technologies. "We zijn onze portefeuille en investeringen actief aan het stroomlijnen en de verkoop van CA ERwin maakt dat we ons nog sterker zullen kunnen toespitsen op onze kerncompetenties, zoals IT Business Management, DevOps en Security, in zowel mainfraime- en gedistribueerde als in cloud- en mobiele omgevingen."
Bestaande ERwin-klantenVoor de bestaande ERwin-klanten van CA Technologies betekent deze overeenkomst dat ze opgenomen zullen worden in de op datamodellering gerichte activiteiten van Embarcadero.
 

Lees ook
Smile neemt Drupal-specialist over

Smile neemt Drupal-specialist over

Het Franse Smile, Europees leverancier van digitale en open-sourcediensten, heeft Adyax overgenomen. Adyax is specialist in het open source CMS Drupal en doet grootschalige projecten. De overname markeert de tweede belangrijke uitbreiding van Smile sinds de investeringsmaatschappij Eurazeo PME in mei 2017 is binnengehaald. Adyax wordt gedragen door...

Softwareleverancier Umbrella neemt Qvision over

Het Brabantse Qvision en Umbrella uit Groningen - beide softwareleveranciers voor de woningcorporatiesector - bundelen hun krachten. Hiervoor neemt UME (eigenaar van Umbrella) alle aandelen van Qvision over. Qvision is expert op het gebied van woonruimteverdeling. Umbrella is specialist op het gebied van digitale dienstverlening aan huurders. Samen willen zij de volledige dienstverlening van woningcorporaties naar een nieuw digitaal niveau tillen. Vanaf het moment dat er een woning wordt gezocht tot aan het opzeggen van de huur. De samenwerking zorgt ervoor dat beide bedrijven zich volledig kunnen...

MuleSoft wordt onderdeel van Salesforce

MuleSoft wordt onderdeel van Salesforce

Salesforce neemt MuleSoft over, een Amerikaans bedrijf dat het integratieplatform Anypoint Platform levert om SaaS en enterprise applicaites in de cloud en on-premises omgevingen met elkaar te verbinden. Salesforce betaalt 5,9 miljard dollar, omgerekend 4,8 miljard euro, voor MuleSoft. Meer dan 1.200 bedrijven in zestig landen wereldwijd maken gebruik...