Digitale transformatie kan niet zonder continuous delivery

technology-3435575_1280

Neem deel aan cursus van het Nederlands Instituut voor de Software Industrie

“Het klinkt natuurlijk als een geweldige open deur, maar het is absoluut de realiteit waar veel bedrijven in Nederland mee te maken hebben: de ontwikkelingen in vrijwel iedere markt gaan razendsnel. Bedrijven hebben grote moeite om die bij te houden. Laat staan dat zij in staat zijn om hun applicatie-infrastructuur zo in te richten dat deze de snelle business-veranderingen goed kunnen ondersteunen.” U kunt zich hier aanmelden.

Snel en flexibel

Dat zegt Jan Vlietland van het Nederlands Instituut voor de Software Industrie. Dit instituut is gelieerd aan de Universiteit Utrecht. Het is onder andere gespecialiseerd in het ontwikkelen van cursussen die zowel softwarebedrijven als development- en testafdelingen van enterprise-organisaties helpen om het ontwikkelen, onderhouden en beschikbaar stellen van applicaties sneller en flexibeler te maken.

Dat is een bittere noodzaak, meent Vlietland. “Of we het nu hebben over grote banken, vliegtuigmaatschappijen of nog weer andere ondernemingen, allemaal geven zij aan dat IT steeds meer de kern van hun activiteiten en hun succes is. Ze worden allemaal ‘digital enterprises’. Dat is voor iedereen die IT een warm hart toedraagt natuurlijk geweldig positief nieuws. Maar het betekent tegelijkertijd ook dat de manier waarop de IT binnen grotere organisaties wordt aangepakt, moet veranderen. Juist ook als het gaat om applicaties.”

Praktische cursus

Die veranderingen hebben betrekking op snelheid, flexibiliteit en veiligheid. “Traditionele methodieken voor het ontwikkelen van software kunnen weliswaar niet de gewenste snelheid en flexibiliteit bieden. Dat geldt echter niet voor methodieken die op continuous delivery van software zijn gericht. Overstappen is ook helemaal niet zo ingewikkeld, mits we maar de juiste stappen zetten en optimaal gebruikmaken van de lessons learned van organisaties die al eerder deze stap hebben gezet.”

Vlietland: “Al dit soort hele praktische kennis hebben wij gebundeld in de cursus ‘Continuous Delivery 3.0’. De volgende editie van deze cursus begint in oktober. We hebben nog enkele plaatsen vrij.”

Neem nu deel aan de cursus Continuous Delivery van NISI

De magazines/websites CloudWorks, AppWorks en Infosecurity Magazine zijn een nauwe samenwerking aangegaan met het Nederlands Instituut voor de Software Industrie (NISI). Doel is om lezers de kans te bieden om maximaal gebruik te maken van de kennis en expertise die beschikbaar is binnen NISI.

Deze kennis en ervaring is gebundeld in een aantal kwalitatief hoogwaardige cursussen die IT-afdelingen helpen om zich de principes en de best practices van Continuous Delivery van software eigen te maken.

Neem nu deel aan deze cursus Continuous Delivery 3.0 die in oktober weer van start gaat.

U kunt zich hier aanmelden