DevOps Agile Skills Association werkt aan universeel kwalificatieprogramma voor DevOps

Adviesbureau Quint Wellington Redwood richt samen met een aantal andere bedrijven uit de IT-sector de DevOps Agile Skills Association (DASA) op. DASA heeft als doel een universeel kwalificatieprogramma voor DevOps te ontwikkelen. dasa-logo DASA is een onafhankelijk en open platform. De oprichtingspartners zijn, naast Quint Wellington Redwood: Altkom Akademia, Auslyn Group, Computrain, Capgemini Educational Services, Deltamine, Electric Cloud, Gibraltar Software Glasspaper, Global Knowledge, IMS Asia, Inedo, the International Software Quality Institute (iSQI), ITpreneurs, ITSM Professional Consulting, JFrog, Koenig, Makeit, Pink Elephant, Simagine Business Simulations, SMIX, UXC Consulting, Wakaru en Xebia. De huidige leden vertegenwoordigen eigentijdse IT-consultancy- en/of opleidingsorganisaties uit meer dan twaalf landen verspreid over zes continenten. DASA hoopt op termijn meer leden aan te trekken.

Principes, richtlijnen en tools

De initiatiefnemers van DASA zijn ervan overtuigd dat DevOps en Agile een set van principes, richtlijnen en tools bieden waarmee zowel bedrijven als non-profitorganisaties beter kunnen inspelen op de wensen en behoeften van hun stakeholders. DevOps en Agile zijn moderne methoden voor het ontwikkelen, leveren en beheren van IT-systemen en applicaties. Bij DevOps is niet langer sprake van de traditionele scheiding tussen ontwikkeling en beheer, maar juist van een samensmelting. Agile is een aanpak waarbij IT-ontwikkelingsprojecten niet langer na maandenlange voorbereiding als ‘big bang’ worden opgeleverd, maar juist in kleine incrementele stapjes. DevOps en Agile maken gebruik van principes afkomstig uit Lean en Lean IT.
In een recent rapport voorspelt onderzoeksbureau Gartner dat DevOps in 2016 brede toepassing gaat krijgen en dus niet langer als een nichestrategie zal worden gezien. De verwachting is dat een kwart van alle Global 2000-organisaties DevOps gaat invoeren. Dit betekent dat bedrijven over de hele wereld naarstig op zoek zullen gaan naar professionals die verstand en kennis hebben van DevOps.

Inspireren van IT-professionals

Het aantrekken van professionals met de vereiste DevOps-vaardigheden wordt een steeds dringender noodzaak. Het is voor organisaties belangrijk te weten welke competenties nodig zijn voor het invullen van de nieuwe functies die de verschuiving naar DevOps met zich meebrengt. DASA wil organisaties hierbij de hand reiken door functies te definiëren en een universeel kwalificatieprogramma te ontwikkelen voor scholing in vaardigheden op het gebied van DevOps en Agile.
DASA nodigt organisaties over de gehele wereld uit lid te worden en een bijdrage te leveren aan het definiëren van DevOps-functies en de bijbehorende leerdoelen. “Ons doel is een alom gerespecteerd merk op te bouwen op het gebied van competentieontwikkeling voor DevOps”, aldus Maurice Boon, CEO van Quint Wellington Redwood Group. “We streven ernaar de invoering van DevOps binnen organisaties te versnellen. Dit doen we door een relevant kwalificatieprogramma te ontwikkelen."

Meer over
Lees ook
'DevOps biedt grote voordelen'

'DevOps biedt grote voordelen'

Een van de meest besproken trends van de afgelopen tijd is DevOps. Ofwel het bij elkaar brengen van development en operations als het gaat om applicaties. John Michelsen, chief technology officer van CA Technologies, legt in een video uit waarom DevOps zo belangrijk is, welke voordelen organisaties met DevOps kunnen behalen en hoe zij deze voordelen...

Oracle vereenvoudigt het beheer van geclusterde MySQL-databases

Oracle vereenvoudigt het beheer van geclusterde MySQL-databases

Oracle introduceert MySQL Fabric. MySQL Fabric is een geïntegreerd systeem dat het eenvoudiger maakt clusters MySQL-databases te beheren. Het systeem voorziet in foutdetectie en failover en zorgt daarmee voor een hogere beschikbaarheid van databases. De schaalbaarheid wordt vergroot door geautomatiseerde data-sharding.MySQL Fabric kan worden gecombineerd...

IBM helpt bedrijven DevOps te omarmen

IBM helpt bedrijven DevOps te omarmen

IBM lanceert DevOps Innovation Services, een dienst waarmee IBM klanten softwaretools en ondersteuning biedt bij de overstap naar DevOps. Het bedrijf wil klanten hierdoor helpen hun ontwikkelproces te versnellen.DevOps is een ontwikkelaanpak die helpt sneller bedrijfsapplicaties te ontwikkelen. Ontwikkelteams werken nauw samen met operationele teams,...