Compuware introduceert APM as a Service

Onderzoek wijst uit dat vier op de vijf consumenten vandaag de dag via hun smartphone winkelt en ook banktransacties mobiel uitvoert. Het leveren van een goede gebruikerservaring via mobiele apps wordt dan ook steeds belangrijker. Compuware speelt hier met het vernieuwde Compuware APM as a Service (APMaaS) op in en biedt organisaties de mogelijkheid de gebruikerservaring van mobiele apps vanuit de klant te meten en optimaliseren.

Het platform toont op welke manier klanten apps gebruiken, hoe deze apps hierbij presteren en waar aanpassingen kunnen worden gemaakt om de gebruikerservaring te verbeteren. Gebruikers van Compuware APM kunnen hun mobiele apps met behulp van het platform dan ook voor hun klanten optimaliseren. Compuware APMaaS is via een as-a-Service-model beschikbaar.

Nieuwe functies

Het vernieuwde platform biedt een aantal nieuwe mogelijkheden en functies:

  • Analyseer de bron van het probleem: Gebruikers kunnen met behulp van de PurePath- en PureStack-technologieën alle mobiele transacties nauwkeurig monitoren. Ongeacht of deze via een mobiele internetprovider, een Internet Backbone of de Last Mile zijn uitgevoerd. Zodoende kan de bron van prestatieproblemen opgespoord worden. Hierbij wordt het volledige proces in kaart gebracht, vanaf de swipe die een gebruiker op zijn scherm maakt tot de actie die dit oplevert in het hart van de applicatie-infrastructuur. Compuware APMaaS is de enige op de markt die een end-to-end overzicht levert.
  • Bereid uw organisatie voor op iOS 8 en Swift: Het is nu al mogelijk diagnostische testen, prestatie-analyses en business analyses beschikbaar stellen voor native mobiele apps die zijn ontwikkeld voor iOS 8 in de Swift programmeertaal. Dit terwijl iOS 8 pas in de herfst van dit jaar door Apple wordt gelanceerd. Bedrijven kunnen zich nu dan ook al voorbereiden op de volgende generatie producten en diensten van Apple.
  • Test applicaties via het Compuware APMaaS Network: Mobiele tests kunnen voortaan worden uitgevoerd via ruim honderd mobiele providers, meer dan honderd Internet Backbones en tienduizenden Last Mile peers. Door zelf een combinatie van netwerken en locaties te selecteren, krijgen gebruikers inzicht in de ervaring van klanten op nagenoeg iedere locatie ter wereld. Ook is het mogelijk testresultaten van verschillende netwerken naast elkaar in een grafiek te plaatsen om verschillende geografische locaties en telecomproviders te vergelijken.
  • Test de belasting die mobiele gebruikers veroorzaken: Via Compuware's monitoringsnetwerk en web load testing kunnen voortaan ook mobiele tests worden uitgevoerd. Hierdoor is, in slechts enkele minuten, een test met duizenden virtuele gebruikers op te zetten vanaf verschillende cloud-locaties. Daarnaast kunnen gebruikers realistische scenario's opzetten met een combinatie van mobiele- en desktopgebruikers om piekbelasting te simuleren. De PurePath- en PureStack-technologieën sporen eventuele problemen snel op en herstellen die.
  • Nieuwe mobiele app voor Compuware APMaaS: Vanaf iedere locatie ter wereld kunnen IT-professionals via een Android- of iOS-apparaat in real-time de prestaties en beschikbaarheid van applicaties monitoren. Het is mogelijk een snelle probleemanalyse uit te voeren zodat zij maatregelen kunnen nemen. De Compuware Mobile APM app is gratis beschikbaar in Apple's App Store en Google Play.

"De snelle omarming van mobiele apparaten zorgt voor enorme zakelijke kansen en verandert de traditionele verkoopkanalen volledig. Dit zorgt ook voor nieuwe uitdagingen voor applicatie- en operationele teams", legt John Van Siclen, General Manager van Compuware's APM business unit, uit. "Nu applicaties van fundamenteel belang worden, heeft ieder bedrijf behoefte aan gedetailleerde inzichten. Denk aan de wijze waarop apps worden gebruikt, de prestaties die klanten ervaren en manieren om de apps te verbeteren. Wij lossen dit probleem op met een eenvoudig te gebruiken en implementeren APMaaS-platform. Deze oplossing biedt een ongekende hoeveelheid technische en zakelijke inzichten in de wijze waarop klanten apps ervaren."

Beschikbaarheid

De nieuwe features van het Compuware APMaaS platform zijn per direct beschikbaar.

Dossiers
Meer over
Lees ook
Gratis tool brengt impact netwerkproblemen op app-prestaties in kaart

Gratis tool brengt impact netwerkproblemen op app-prestaties in kaart

Cloudflare lanceert Cloudflare Mobile SDK, een nieuwe gratis tool die ontwikkelaars inzicht geeft in netwerkproblemen die de gebruikerservaring van hun apps beïnvloeden. De tool helpt ontwikkelaars beter te begrijpen op welke wijze hun mobiele apps gebruik maken van het netwerk. "Moderne appontwikkelaars investeren al flink in hun apps om incidenten...

BlackBerry gaat betaalde apps uit BlackBerry World verwijderen

BlackBerry gaat betaalde apps uit BlackBerry World verwijderen

Verschillende appontwikkelaars zijn door BlackBerry erop gewezen dat het bedrijf hun betaalde software op 31 maart uit de appwinkel BlackBerry World gaat verwijderen. Alle content in BlackBerry World wordt gratis beschikbaar en alle betaalmechanismen worden uitgeschakeld. Dit melden verschillende ontwikkelaars op Twitter. BlackBerry kondigde eerder...

Bedrijven offeren mobiele veiligheid op voor prestatie- en omzetwinst

Bedrijven offeren mobiele veiligheid op voor prestatie- en omzetwinst

Ruim een kwart van de professionals die betrokken zijn bij de uitrol en het beheer van mobiele apparaten binnen bedrijven ziet mobiele apparaten als een significante bedreiging voor de digitale veiligheid van hun organisatie. Bedrijven zijn vooral bezorgd over de dreiging die mobiele apparaten opleveren voor hun data en bedrijfsvoering. Opvallend genoeg...