Compuware helpt mainframe-applicaties te integreren in cross-platform Agile/DevOps processen

Softwarebedrijf Compuware zet vol in op Agile en DevOps. Het bedrijf kondigt een reeks strategische partnerships met Splunk, SonarSource, Jenkins, Atlassian en AppDynamics en de overname van de bezittingen van ISPW Benchmark Technologies aan. Hiermee wil Compuware de integratie van mainframe-applicaties in bredere cross-platform Agile/DevOps processen ondersteunen.

Mainframe-applicaties blijven onmisbaar voor het vastleggen van bedrijfsgegevens en bieden van back-end ondersteuning voor klantbetrokkenheid. Deze applicaties worden echter nog steeds beheerd door teams die als silo’s opereren, met relatief langzame processen en verouderde tools. Compuware stelt dat deze situatie onhoudbaar is geworden door de vraag vanuit de digitale economie naar flexibele software. Daarnaast gaan steeds meer professionals met veel ervaring op het gebied van mainframe applicaties met pensioen, en kunnen deze professionals maar moeilijk worden vervangen.


Integreren

Compuware wil klanten daarom helpen mainframe-applicaties te integreren in Agile en DevOps processen. Het bedrijf gaat hiervoor een partnership aan met onder andere Splunk, SonarSource, Jenkins, Atlassian en AppDynamics en introduceert integraties met oplossingen van deze bedrijven. Deze integraties helpen klanten het mainframe op te nemen in hun bredere Agile/DevOps processen door IT-professionals in staat te stellen mainframe gerelateerde taken uit te voeren met populaire mainstream tools.

Daarnaast kondigt Compuware de overname aan van alle bezittingen van ISPW Benchmark Technologies, een leverancier van een oplossing voor het beheer van Agile broncode en geautomatiseerd uitrollen van applicaties op cross-platform mainframe/Windows/open systemen. Deze oplossing helpt IT-afdelingen sneller in te spelen op eisen vanuit de organisatie, de kwaliteit van code te optimaliseren en de productiviteit van ontwikkelaars te vergroten.


Visualisatie

Tot slot maakt Compuware bekend visualisatie van I/O-verkeer op bestanden en tabelen toe te voegen aan Topaz Runtime Visualizer. Deze visualisatie geeft meer inzicht in de wijze waarop COBOL applicaties mainframe data gebruiken en welke type calls op welke manier worden gedaan.

Meer over
Lees ook
'DevOps biedt grote voordelen'

'DevOps biedt grote voordelen'

Een van de meest besproken trends van de afgelopen tijd is DevOps. Ofwel het bij elkaar brengen van development en operations als het gaat om applicaties. John Michelsen, chief technology officer van CA Technologies, legt in een video uit waarom DevOps zo belangrijk is, welke voordelen organisaties met DevOps kunnen behalen en hoe zij deze voordelen...

Oracle vereenvoudigt het beheer van geclusterde MySQL-databases

Oracle vereenvoudigt het beheer van geclusterde MySQL-databases

Oracle introduceert MySQL Fabric. MySQL Fabric is een geïntegreerd systeem dat het eenvoudiger maakt clusters MySQL-databases te beheren. Het systeem voorziet in foutdetectie en failover en zorgt daarmee voor een hogere beschikbaarheid van databases. De schaalbaarheid wordt vergroot door geautomatiseerde data-sharding.MySQL Fabric kan worden gecombineerd...

IBM helpt bedrijven DevOps te omarmen

IBM helpt bedrijven DevOps te omarmen

IBM lanceert DevOps Innovation Services, een dienst waarmee IBM klanten softwaretools en ondersteuning biedt bij de overstap naar DevOps. Het bedrijf wil klanten hierdoor helpen hun ontwikkelproces te versnellen.DevOps is een ontwikkelaanpak die helpt sneller bedrijfsapplicaties te ontwikkelen. Ontwikkelteams werken nauw samen met operationele teams,...